Kulturskolen er i vinden: – Nå er det tid for å søke plass

Foto: Patryk Polanski

 

– 1.juni er fristen for å søke, og det skulle ikke være vanskelig å finne et tilbud for barn og unge som ønsker å lære å spille et instrument, synge, danse, spille teater eller utvikle andre kreative evner. 


10.05.2023 - Rita Smedplass
Kategori: Orkland kommune, Barn og ungdom, Kultur, Orkland kulturskole

Det sier kulturskolerektor Helge Rolstadås, som poengterer at undervisningen foregår på de aller fleste grunnskolene i hele kommunen. Du kan lese mer om skolen, alle tilbudene og finne søknadsskjema på kulturskolens nettsider 

– Vi ser mange eksempler på at barn og unge opplever mestring og glede ved å utvikle sine kreative evner sammen med medelever og våre dyktige lærere. For mange er dette en arena hvor barn og unge kan få utløp for evner som ikke alltid får vist i andre fag. 

Variert opplæring 

I musikkfagene er det lagt opp til individuell undervisning med lærer, men også samspill der det etableres band, sanggrupper og andre typer som musikkmix, vårt gruppetilbud i musikk for 1.-2. trinn. 

– Undervisningen innen dans, teater og visuell kunst foregår i grupper, men undervisningstiden er ulik og tilpasset alder og fag, sier kulturskolerektoren, som opplyser at aktivitetene foregår etter ordinær undervisning på ettermiddag og kveld. 

Kulturskolens fordypningstilbud er for elever med særlig interesse og forutsetning for å arbeide med faget. Da får elevene forsterket undervisning. I tillegg har vi 5 lørdagssamlinger i samarbeid med kulturskolene i Hitra, Frøya og Heim.  

Ønsker å nå flere 

Rolstadås presiserer at kulturskolen er et kommunalt tilbud for alle barn og unge som ønsker det. Utfordringen vår er nå gjøre kjent hvilket tilbud vi kan gi i lokalsamfunnene, og han anbefaler å ta en nærmere titt på kulturskolens nettside for å lese mer om tilbud og undervisningssteder

Noen tilbud har venteliste, mens andre har ledige plasser. Derfor kan det være lurt å sette opp 2-3 tilbud i prioritert rekkefølge. Det er også mulig å gå på flere tilbud samtidig, skriv i så fall det i merknadsfeltet i innmeldingsskjemaet.

– Vi er også opptatt av å gi nyttig informasjon til de som ikke helt vet hva en kulturskole er. Det handler blant annet om å gi den på flere språk. Derfor anbefaler vi fremmedspråklige om å se informasjonsfilm om kulturskolen på flere ulike språk 

Har du kolleger eller naboer med barn som ikke snakker norsk? Tips dem gjerne! 

Skaffer instrumenter 

Elever som skal spille et instrument, må nødvendigvis ha noe å spille på. Noen ønsker å skaffe instrument selv, og der kan kulturskolelæreren være behjelpelig med råd og veiledning. Andre ønsker ikke å kjøpe selv, eller ønsker å vente med innkjøp til det har gått en stund. 

– Det løser vi ved at elevene kan leie instrumenter av oss, sier Rolstadås, som opplyser at leieprisen er 3 - 400 kroner per semester. Dette gjelder instrumenter som gitar, digitalt piano, keyboard, el-bass eller fiolin. Skal du spille et blåseinstrument kan det lånes av korps, men kulturskolen har også noen til utlån. 

Ikke avhengig av økonomi 

Når vi først er inne på økonomi, så vil semesteravgiften ligge på mellom 790 til 1580 kroner, litt avhengig av alder og type aktivitet. Orkland kommune ønsker at alle barn og ungdommer skal ha like muligheter for en aktiv fritid, uavhengig av familiens økonomiske situasjon. Derfor har vi satt av penger for å kunne bevilge økonomisk støtte til dette. Støtten kan brukes til å dekke avgifter eller utstyr innenfor idrett, kultur, friluft eller andre organiserte aktiviteter for barn og unge. Det betyr at det kan søkes om støtte både til instrument og semesteravgift på kulturskolen. 

Her finner du mer informasjon og søknadsskjema 

Søk før 1. juni! 

Kulturskolen har prosjekter og forestillinger og vi liker godt å by opp til samspill. Bildene i denne artikkelen er fra fra årets kulturskoleuke som gikk av stabelen før påske. 

– Kulturskolen er gøy, lærerik og utviklende.  Husk å søke før 1. juni, sier Helge Rolstadås, som oppfordrer alle som ønsker mer informasjon om å ta kontakt på telefon 90 40 81 24 eller post@orkland-kulturskole.no 

6599410 5157103
Foto: Brit E. Lervik Angelsen
6599410 5157109
Kunstner: Ida Syrstadeng
6599410 5157114
Bandet Likfinger. Foto: Patryk Polanski

 

Skrevet av Steinar Larsen Orkland kommune

Sist oppdatert 09. mai 2023

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer