Kylling med smakfull kraft

 

Kylling er lettvint og mager mat, men i denne retten kan du godt bruke svinekjøtt hvis du liker det bedre.


06.04.2022 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat
I en liten time putra kyllinggryte i steikeovnen, i noe storveies Tupperware-utstyr som kalles UltraPro. Jeg har hatt forma lenge, men nesten aldri brukt den. 
Etter en runde med brødsteiking i samme mirakelform i går, kom jeg på at jeg skulle lage middag i den i dag. Det er jo lettvint å ha alt i samme kasserolle/gryte/form, så jeg brukte et timinutt på å kutte diverse opp i forma og satte den i ovnen på 210 grader.
Lårfilet (de kaller det mye rart, syns nå jeg) krydra med salt, nykverna pepper, estragon, paprika og sitronsaft koser seg sammen med vanlig løk, hvitløk, ingefær, vårløk, chili, rotselleri, grove paprikabiter, gulrot og nykål. Kraft og litt smør oppi.
Dette smakte fortreffelig. Jeg tror jeg med fordel kunne ha kokt risen i samme form, men det kom jeg ikke på før det var for seint.
Maten smakte godt! Krafta ble smakfull med alle de fine sakene oppi, og kyllingen fikk fin steikeskorpe. Prima vare!
Og bonusen: Jeg kommer til å bruke restene av krafta til ei krema kyllingsuppe på fredag.
kylling i form 2

Annonser


Medlemmer