Kylling og kjærlighet

Har i dag hatt den store fornøyelse å spise ”Norsk kylling foret på kjærlighet”.
28.08.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat
Kyllingen har levd i et rolig og tilrettelagt miljø, har gått fritt og vokst seg naturlig stor. Den har fått tilsatt løpstikke i foret, også kjent som kjærlighets-urt. Dermed er kyllingen foret på kjærlighet. Åååå for et herremåltid det ble, Ane lurte på om det var julemiddag i dag?
Deler med kjærlighet til våre lesere hvordan tilberede
Kylling med kjærlighet.
1 stor rå kylling (Liveche)
Marinert med:
1 dl god rapsolje
1 ts pepper
1 ts salt
1 ts basilikum
1 ts Allround krydder
Alt blandes sammen og smøres utover kyllingen.
La stå i kjøleskapet over natta.
Stekes i stekovn i 100 grader i ca 3 timer.
Øk varmen til 200 grader å stek i ca 45 min.
Kyllingen jeg stekte var vel 2 kg, så juster steketid etter størrelsen.
Soppsaus
Bruk stekesjy av kyllingen ca 5 dl
2 dl fløte
La koke opp og tilsett
4-5 fersk champignon i biter/skiver. (stek soppen i meierismør først)
Tilsett evt. litt brun maisennajevning hvis sausen blir for tynn.
La småkoke i ca. 5 minutter.
Som tilbehør brukte jeg i dag, gulrot og blomkål delt i passende biter, stekt i meierismør på svak varme og råstekt potet i olivenolje og maldonsalt.
Herrrrlig!!
Britt G. Moen
Småpotet er ypperlig til råsteking.
Kjærlighetskylling......
Klar for å nytes.