Langrennsløper Jon Vegard Grut deltar på 6-timersløpet på Kølmoen lørdag

Grut har løpt distansen for maraton på trening, men aldri deltatt i maratonløp - heller ikke 6-timersløp

-Jeg tar det som en treningsøkt, sier den unge blide karen som stiller for IL NOR.


10.07.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Sport

Jon Vegard Grut er førsteårs senior i langrenn og trener vanligvis sammen med Team Knyken som er en gruppe langrennsløpere og skiskyttere som trener sammen gjennom hele året, men mest på sommeren. Han sier at han håper noen fra Team Knyken kommer for å heie på ham, men uansett har han en trofast "heiagjeng" i pappa som kommer for å få med seg deler av løpet og i hvertfall målgangen utpå ettermiddagen.

 

fullsizeoutput 6031

Jon Vegard trener variert, og på rulleski kan mange mil tilbakelegges på en økt. Torsdag blir det normal trening, men fredag og søndag blir det roligere treningsøkter.

 

Målet for kommende sesong er å gjøre gode løp i Norgescupen i langrenn.
Men målet i 6-timersløpet, på lørdag, er å fullføre.
20-åringen har stor respekt for ultraløperne som er påmeldt konkurransen, og har ingen ambisjoner om å hevde seg i dette selskapet. 

-Det er artig teste seg selv, og jeg tar det som en treningsøkt for å se hvordan det er å springe seks timer i strekk. Jeg tror mye handler om psykisk utholdenhet og så blir det en god erfaring å få med seg å disponere næringsinntaket underveis.

Jon Vegard forteller at han trener ganske mye løping i variert terreng. Han har deltatt på Resfjellet Opp tre-fire ganger, og trener en del friidrett. Han har ikke løpt offisiell maraton, men på trening har han løpt distansen, så han er ikke redd for å ikke klare maratonpassering, eller ultraløpdistansen hvis alt går som normalt.

-Jeg liker å holde på med litt forskjellig, det hadde blitt kjedelig å bare skulle gå på ski og rulleski hver dag, sier han før han suser avgårde på rulleski for en to-tre timers tur langs veiene, onsdag ettermiddag.

  

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

 

Annonser


Medlemmer