Lavkarbo

Furkunnjmat med Britt G. Moen

Etter å ha jobbet i flere år med mat og helse, har jeg funnet min måte å opprettholde energien.


04.09.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat

Det har vært mye snakk og skriving om lavkarbomat den siste tiden. For min del har dette vært mer eller mindre en del av hverdagen i over ti år.
For meg har det vært drivstoffet som har berga meg, ikke minst hjulpet meg å holde energien på topp og sykdom borte. Protein og riktig fett har vært hovedingrediensene, karbohydrater i små mengder. Etter å ha revitalisert meg selv med en skikkelig ”rense og energidiett” basert på protein de siste dagene, må det være rett timing for å bake godt brød og lage en god salat som pålegg. For ja…..man blir motivert!

Enkelt og godt lavkarbobrød.
4 egg
1 boks seterrømme/creme fraiche
1 ts bakepulver
50 g linfrø
50 g solsikkekjerner
70 g havremel
25 g gresskarkjerner
1 ss maldonsalt
2 ss proteinpulver
Pisk egg og rør inn rømme eller creme fraiche.
Ha i alle de andre ingrediensene og rør godt.
Bruk bakepapir i en brødform og hell den grøttykke røren i.
Stekes på 180 grader i ca 55 min. nederst i ovnen. Avkjøl
Brødet er lettere å skjære i når det er kaldt.
Bør oppbevares i kjøleskap eller frys ned i skiver. Veldig enkelt å tine når du skal bruke igjen.

Påleggsalat
100 g hodekål
1 gulrot
1 pakke skinke
2 ss majones
2 ss rømme
Smak til med salt og pepper
4 dråper sitronsaft
Finsnitt grønnsakene og finhakk skinken
Bland sammen alle ingrediensene. Ønsker du mer majones og rømme, så tilsett gjerne det.

Jeg er veldig takknemlig for tilbakemeldinger og evt. forslag til nye oppskrifter som kan presenteres på matspalten ”Furkunnjmat”. Svarer også gjerne på spørsmål, så send en mail til meldal.no.

Nyt livet med god og sunn mat.

Britt G. Moen

Lavkarbo
Dagens lunsj,mettende, sundt og godt; uteservering på verandaen.

Lavkarbo
Må vise fram ei av spekefjølene i samlinga mi, denne er laga av Egil Fagerli.

Annonser


Medlemmer