Litt vilt

En god, varmende viltgryte kan kanskje være middagstipset til helga?
26.10.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Det felles mye vilt i området og denne uka var jeg innom slaktebutikken og fikk kjøpt meg fint grytekjøtt av elg. Viltkjøtt egner seg godt til gryteretter og dagens oppskrift har jeg brukt mye både hjemme og ved natleveringer. Gode, enkle gryteretter er supert å servere, for mye kan gjøres på forhånd og gryta kan stå å putre mens du tar deg av gjestene.

Viltgryte

4-5 personer

1 kg viltkjøtt (grytekjøtt, flatbiff ol.)

1 ts pepper

1 ts salt

1 løk

8 ferske champignon eller annen sopp

2 dl fløte

2 ss seterrømme

2 ts tyttebærsyltetøy eller ripsgele

4 skiver geitost/brunost

3 ss brun maisennajevning

Skjær kjøttet i strimler og stek det i varm panne med smelta smør.

La kjøttet steke raskt på god varme. Dryss på salt og pepper. Legg kjøttet i en kasserolle med 4 dl kokende
vann, få med stekesjyen i fra stekepanna. Dette gir god kraft og smak på sausen. La kjøttet småkoke i en time. Stek sopp og løk i smør. Bland alle ingrediensene i kasserollen sammen med kjøttet og la det putre i ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper og evt. litt sukker for å få en god rund smak på gryteretten. Juster evt. mengden med maizennamel etter hvor tykk du ønsker sausen i viltgryta.

3 gulrøtter, 1 blomkål og evt rosenkål skrelles/deles og kokes ved siden av eller haes i gryta de siste 10 minuttene. Koka potet smaker best til viltgryte synes jeg, men brød eller ris kan også brukes. Beregn 2-3 poteter pr. person.

Tyttebærsyltetøy og flatbrød som tilbehør.

Kos dåkk inne med god mat i helga!

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer