Løkken-gutt lokal bedriftsrådgiver

 

Løkken-gutten Frode Langeng (37) er ansatt som rådgiver ved Orkladal BedriftsUtvikling AS (OBU). Han får ansvaret for OBUs hovedkontor i Næringslivets Hus på Løkken Verk. – Jeg synes jobben er en kjempespennende utfordring. Gründere og næringslivet har aldri hatt større muligheter når det gjelder utviklingsmuligheter, sier Langeng.


24.12.2007 - Marit Mjøen

Frode Langeng blir en del av OBUs stab på tre medarbeidere, sammen med daglig leder Odd E. Halsetrønning og Knut Wold. Med sin mangfoldige bakgrunn vil Langeng bli en interessant tilskudd til næringsutviklingsbedriften.

Knut Wold, Frode Langeng og Odd E. Halsetrønning. Foto: Marit Mjøen- En ting har alltid interessert meg, og det er nyskaping. Kanskje har det sammenheng med at jeg vokste opp i en brytningstid for Løkken Verk. Jeg var 17 år da hjørnesteinsbedriften Løkken Gruber ble lagt ned og både næringsliv og kommune måtte jobbe kreativt for å finne ny aktivitet. Dette fascinerte meg mer enn det skremte meg, og jeg begynte å leke med tanken om å etablere egen bedrift. Jeg er fra gård og kunne blitt gårdbruker, men har tatt beslutning om at den veien ønsker jeg ikke å gå. Derimot var interessen for matproduksjon og ernæring stor, så jeg tok utdanning som næringsmiddelteknolog, forteller Langeng.

Ettersom han var veldig interessert i mat og ernæring, begynte han på en bachelor i næringsmiddelteknologi i 2003. Denne ble fullført i 2006.

- Jeg så for meg at jeg skulle drive med forskning og utvikling av sunn mat eller kosttilskudd. Jeg var også på Matforsk et halvt år, der ideen til å starte opp med ekstra sunne og smakfulle wok-produkter ble født. Jeg utviklet produktet videre ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

2006-07 tok Langeng et påbyggingsstudium i innovasjon, entreprenørskap og foretaksutvikling ved Høgskolen i Hedmark.

- Her ga jeg meg selv ett år på å finne ut av om jeg ville satse på prosjektet, skrev forretningsplaner, markedsplaner, drev lønnsomhetsanalyser o.l. Jeg prøvde meg selv som gründer. Nå siste halvår har jeg gått ett semester i master innovasjon og næringsutvikling ved Høgskolen i Lillehammer. Wok-prosjektet er lagt på is av flere årsaker, men den viktigste var jobbtilbudet fra OBU. Jeg er svært interessert i innovasjon, entreprenørskap og alle typer utviklingsprosesser.

Langeng har flyttet tilbake til Løkken Verk. Han vil være OBUs faste medarbeider i Meldal og blir å treffe på OBUs hovedkontor i Næringslivets hus på Løkken Verk.

- Egenerfaring og studier har gitt meg en god ballast til å hjelpe andre i oppstartfasen. Og en av de viktigste oppgavene mine blir å bygge selvtillit hos nyskaperne – om de er enkeltpersoner med en god idé eller representerer etablerte bedrifter, sier Langeng.

Fra 2. januar er han på plass hos OBU på Løkken Verk. Han håper at næringslivsaktører vil ta kontakt med han. Han selv vil være svært oppsøkende, for bare gjennom tett kontakt skaffer han seg et overblikk over næringsaktivitet og potensielle nyskapere i regionen.

Daglig leder i OBU AS, Odd E. Halsetrønning ser fram til å få en ny fast medarbeider fra årsskiftet. Knut Wold er selskapets tredje ansatte og har jobbet som rådgiver helt siden OBU ble etablert i 1996. OBU er en betydelig regional næringsaktør som er involvert i en rekke prosjekter for både næringslivet, offentlige aktører og har et spesielt fokus på etablerere og innovatører som trenger råd og veiledning.

Annonser


Medlemmer