Maher på scenegulvet i Løkken kulturhus.

 

Via samfunnsfag-temaet "På flukt", begynte vi på Montessoriskolen å spekulere i hvordan elevene best kunne få utbytte av, og innsikt i det omfattende og dagsaktuelle temaet om krig, nød og flukt.


25.01.2019 - Rita Smedplass
Kategori: Kultur, Barn og ungdom, Skole

Hvorfor ikke invitere noen med førstehåndskunnskap? Det var der tanken om å ta kontakt med Maher, kom inn i bildet. Marc Eldevik Drees tok kontakt, og vips, stod Maher på det ferske scenegulvet i Løkken kulturhus.

Gjennom den NRK-produserte dokumentaren "Maher midt i dalen", fikk vi i 2017 et innblikk i Mahers flukt fra krigsherjede Syria til Norge. Han endte opp på det lille tettstedet Løkken Verk, hvor dokumentaren skildrer en flyktnings utfordrende møte med ny kultur, støtte fra varme medmennesker, og Mahers store drøm om en dag å kunne fly tilbake til Damaskus i Syria, som flykaptein.

 IMG 1272

Dette var en spesiell anledning på to måter, for Løkken Verk montessoriskole. For det første var elever og lærere glade for at Maher ønsket å dele sin dramatiske historie med oss, og hvordan han på så ærlig vis gir innblikk i sine nedturer og oppturer. For det andre, var dette skolens første arrangement i den nye Kulturscenen på Løkken. Takk til kommune og fremtredende personer som har klart å realisere dette. Vi kommer til å benytte det flotte lokalet i tiden fremover.

 IMG 1271

Etter filmvisningen svarte Maher på spørsmål fra elevene, og tok det hele på strak arm. Siste del av foredraget besto av en Powerpoint-presentasjon. Det var en presentasjon som gikk mer i dybden av temaet krig. Krigens raseringer i Syria, satt opp mot landets skjønnhet, ga oss alle svært kontrastfylte inntrykk. Vi er ydmyke for hans åpenhet om det å være flyktning, og takknemlige for at han tok seg tid til å gi elever og lærere et virkelig og nært innblikk i temaet "På flukt".

IMG 1273

 På vegne av Løkken Verk montessoriskole.

 

Marc Eldevik-Drees

Montessoripedagog  ved Løkken Verk montessoriskole

 

Løkken Verk montessoriskole er medlem hos meldal.no

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer