Mai er bløtkaketid

 

Med mange høytidsdager er mai måneden for festkaker, hjemmelaga bløtkake smaker vel enda bedre enn noe anna kake


03.05.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Her i huset er 2.mai en bløtkakedag, i år feira vi 20 års dag til og med. Det vil si at det er 20 år siden eldstemann ble født. Synes ikke det er lenge siden at vi kjørte fra MC-fest hos Skållåbøtta MC og til fødeavdelinga på OSS, den førstegangsfødende skulle jo være med på fest må vite, selv om termin var farlig nær. Lykkelig uvitende om hva som skulle komme, var jeg med i festkomiteen og selvfølgelig "gikk vatnet" midt i 1.mai festen, heldigvis var det en god venn som kjørte oss til sykehuset og der fikk faren beskjed om å reise hjem og fortsette festen; for dette kom til å ta tid........Etter harde tak i et lite døgn kom den finaste gutten til verden 2.mai 1992, om han er påvirka av at fødselen starta på en fest er uvisst, men han har iallefall blitt en livåt kar som nylig feira 20 årsdagen med mors bløtkake.

God og enkel bløtkake

6 egg

300 g sukker

150 g hvetemel

150 g potetmel

1 ts bakepulver

1 ss kaldt vatn

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland i melet og bakepulver, bruk sikt og vend melet forsiktig inn i røra. Rør i vatn til slutt.

Bruk en 28 cm smurt rundform til kakerøra og stek på 180 grader i ca. 40 minutt  midt i ovnen.

Avkjøl kakebunnen og del den på langs. Dynk med saft, juice eller melk.

Fyll: Bruk det du liker, denne gangen brukte jeg halvtina hjemmelaga jordbærsyltetøy, kjørte syltetøyet sammen med litt melis i en blender. Det ble en fin rosa/rød masse som jeg smurte på både i midten og oppå kaka før jeg hadde på et lag med banan i skiver, vaniljekrem og fløtekrem. Kiwi ble pynt oppå kaka, smaker friskt og ser fint ut. Jeg er ingen kakepynter, så valget blir ofte frisk frukt eller revet sjokolade. Det er fritt fram hva som velges til kakefyll eller kakepynt, bruk fantasien og finn din måte.

Takk til min gode vennine Bjørg som gav meg denne fine oppskrifta.

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer