Mat til fine sensommerkvelder

Furkunnjmat med Britt G. Moen

Da er juli forbi og vi merker godt at det blir mørkere om kveldene.


12.08.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat

Kanskje det er tid til å invitere gode venner på besøk og varte opp med enkel og god mat. Mat uten timesvis med forberedelser og stress.
Spekemat er skikkelig urkost og mat som vi kan sitte lenge å småspise og nyte.
Tilbehøret er viktig her også, og jeg kommer med forslag til en salat og eggerøre.
Bestemor Negard laget alltid en salat som avrundet saltsmaken i spekematen.

Kålsalat
Hodekål/helst nykål skåret i tynne skiver og delt opp.
Ostehøvelen kan fint brukes til dette.
Tilsett seterrømme og litt kulturmelk som røres inn som dressing i salaten.
Det er vanskelig å angi noen mengde på dette, du må bare prøve deg litt fram…..

Eggerøre
Beregn 2 egg pr. person og 1 ss væske pr. egg.
Bruk vann, melk eller skal du riktig slå til bruk fløte.
Pisk sammen og tilsett salt og pepper etter smak.
Tilsett litt sukker for å få en rund god smak.
Småhakka fersk gressløk eller dill smaker godt i.
Stek eggerøra i panne med godt smør, rør om slik at det blir rette konsistens.

Dette ble mye å prøve seg fram på egen hånd med mengder, mål og smak.
Jeg synes det er svært viktig at vi lærer oss til å smake oss fram til vår egen smak, det kan av og til bli litt prøving og feiling, men det lærer vi alltid av.

Lykke til!

Britt G. Moen

Mat til fine sensommerkvelder
Spekemat og røkalaks med kålsalat og eggerøre.

Annonser


Medlemmer