Med fokus på mat og reiseliv

Denne uka er det lokale produkter representert på Europas storste matmesse i Berlin
24.01.2013 -
Hognamat med produksjonslokaler på Berkåk er representert med både fenalår og moskuspølse i et enormt utvalg av mat fra hele verden. En del produsenter, deriblant Astrid og Arnt Strand fra Hognamat og en håndfull andre matfolk fra distriktet tok en befaring på Grune Woche i Berlin. Det var ca 70 land fra hele verden representert på messa og etter en hel dag på messeområdet var vi ikke innom en brøkdel, nærmere 30 haller med mat,drikke, dyr, utstyr osv ble for mye på en gang. Vi fikk selvfølgelig med oss den norske standen, der fikk vi servert lunsj med norske råvarer av ypperste klasse. Ellers så var Tyskland sin stand med forskjellige områder populær, Bayern hadde et livlig område med typisk Bayersk miljø hvor vi stortrivdes i sammen med folk fra flere nasjoer, ikke minst tyskere som selvfølgelig var på Hitra på fisking hver sommer. Russland, vår nabo i øst var også stor på messa og vi fikk testa både russisk vin, vodka og kaviar.
En del av det norske sta.ndområdet
Mye gode råvarer fra Norge
Lunsj på den norske standen ble en flott start på messedagen.
Potet i lange baner.
Vårt norske reisefølge på 22 personer anført av Ragnhild Borchsenius fra Meldal vendte onsdag nesen hjem og hadde med mye mat og reiselivsinspirasjon i bagasjen, en utrolig vellykka og velorganisert studietur var dessverre over. Nå er det bare å få nye ideer og inspirasjon i et system, og ikke minst ta vare på nye bekjentskaper og samarbeide videre for god lokal mat.
På Nederland sitt område fikk vi oppleve våren på forskudd.
Her traff vi på kjendiser også, Jens Weissflog stilte gjerne opp på bilde med blide nordmenn.
Ost ble også testa og kjøpt med hjem.
Bayern bød på skikkelig "Oktoberfest"følelse og stor stemning.
Sibirske damer i flotte folkedrakter kunne by på både mat og drikke.
tekst/foto
Britt G. Moen