Media ved Meldal vgs 

Nils Arne Wold 

Siden 2001 har Medier og kommunikasjon vært ett av tilbudene til Meldal videregående skole. Selve skolen startet høsten 1946, med snekkerkurs og maskin og mekaniker kurs. 

20.12.2008 -
Kategori: Arkiv

I dag er det til sammen 30 elever fordelt på de 3 mediaklassene ved skolen. Det er masse en kan bli når en går medier og kommunikasjon, som for eksempel: fotograf, journalist, mediagrafiker, webdesigner, lystekinker, lydtekniker, det meste innen media egentlig.
Noe mange av elevene på medialinjen er fornøyd med er klassemiljøet. Det er sagt at de tre klassene føles mer ut som en stor gjeng, der ingen føler seg utenfor. Men selve skolen er en annen sak, det har vært noen problemer med kalde klasserom og lignende.

Etter at en har gått første året, kan en velge om man vill gå vg2 medier og kommunikasjon eller IKT - servicefag.

En av elevene på VG2 er Nils Arne Wold (19), og etter at han gikk førsteåret media ved Meldal vgs, valgte han å gå IKT – servicefag. På grunn av manglende lærlingeplass går han nå vg2 medier og kommunikasjon. ”Det er jo kjekt og ha dette året til senere også, for du har jo mange arbeidsmuligheter innen media. Og så lærer jeg noe i stedet for å bare gå hjemme.” forteller Wold. For ham så virket det naturlig og velge medier og kommunikasjon, ettersom han vil arbeide innen media og data.
Wolds interesser er data, fotografering og musikk, men det som ikke er så morsomt i denne unge mannens øyne er journalistikk. Så det er nok ikke det som står høyest på listen når det gjelder arbeid. ”Jeg vill få meg lærlingplass etter dette året, helst innen data/ service. For det er det jeg liker og holde på med, og noe jeg interesserer meg for.” sier Wold.
Nils Arne Wold kommer fra Meldal, derfor ble det naturlig å søke seg inn på Meldal vgs. ”Jeg ville helst ha gått på en annen skole, mest for å oppleve ett annet miljø, nye plasser og mye nytt og slikt”, kan denne meldalingen fortelle.

Studiet fører til yrkeskompetanse, og hvis du velger Vg3 fører det til studiekompetanse med mulighet for videre studier ved høyskoler eller universitet.
Når en velger å gå media bør en kunne kommunisere med andre, både muntlig og skriftlig, bør være samfunnsengasjert, kreativ, ha godt fargesyn og være interessert i IKT og digital teknologi. En må kunne være fleksibel og ha gode samarbeidsevner, evne til kritisk tenking og analyse er også viktig.

Mette Næve 

Nils Arne Wold Nils Arne Wold 

Fra Medialinja Fra Medialinja 

Annonser


Medlemmer