Meldal blir Lokalsamfunn med MOT

 

Meldal kommune er en av 17 kommuner i landet som er plukket ut som pilotkommune i den nye MOT-satsinga "Lokalsamfunn med MOT". Fredag skal den nye MOT-avtalen offisielt signeres av rådmann Ørjan Takle og Edvard Halgunset i MOT. Allerede onsdag ble Tina Marie Bjørnstrøm engasjert som MOT-administrator for "Lokalsamfunn med MOT" i Meldal.

Fra MOT-samlinga onsdag der de siste detaljene før kontraktsignering fredag ble gjort. Foto: Marit Mjøen


17.01.2008 - Marit Mjøen

F.v. Bård Bergsrønning, Ørjan Takle, Tina Marie Bjørnstrøm og Edvard Halgunset. Foto: Marit MjøenDen nye satsinga skal vise at stiftelsen MOT ikke bare er et skoleprogram, men oppfordrer til helhetstenking som involverer flere.

I Meldal kommune er det rådmann Ørjan Takle som er MOT-leder. Ved å forankre MOT-arbeidet hos øverste ledelse i kommunen, både hos ordfører og rådmann, er det tydelig at kommunen ser dette holdningsskapende arbeidet som svært viktig.

- Meldal har vært MOT-kommune lenge, og vi ser fram til å utvide MOT-arbeidet, sier Takle.

Edvard Halgunset i MOT sier at det er ikke tilfeldig at akkurat Meldal er valgt ut som en av 17 pilotkommuner i landet.

- Meldal har funnet en veldig god modell for sitt MOT-engasjement og har gitt MOT-informatørene gode arbeidsvilkår. Meldal er moden for en ny utfordring, sier han.

"Lokalsamfunn med MOT" skal synliggjøre at MOT ikke er et ensidig skoleprogram, men må sees i en helhetssammenheng. Det skal tydeliggjøre lokale nettverk, og involvere grupper som forholder seg til hverandre i nærmiljøet. Det er spesielt det frivillige lag- og foreningsmiljøet som vil bli involvert. Dessuten skal det forebyggende arbeidet som MOT-filosofien er en del av, forankres på lederplan i kommunen.

MOT er godt forankret i skolene i Meldal. Også Meldal videregående er MOT-skole, noe som "Lokalsamfunn med MOT" har som en viktig anbefaling for å bli med.

Annonser


Medlemmer