Orkla Industrimuseum på Bergmannsdagen

Også på Bergmannsdagen går det rutetog på Thamshavnbanen. Du kan sitte på tog fra Orkanger opp til Løkken Verk og være med på avdukning av statuen i Løkken Verk sentrum før rutetoget går ned igjen til Orkanger. (Foto: Kajsa Selnes / Orkla Industrimuseum)

På Bergmannsdagen er det som vanlig mye som også skjer ved Orkla Industrimuseum.


09.08.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur

Det er vanlige åpningstider på museet med rutetog på Thamshavnbanen og omvisninger i Gammelgruva. Utstillingene er åpne hele dagen og med tilbudet ellers er det en artig, men hektisk dag. 

Av martnasaktivitetene på Bergmannsdagen er det nok røvertogene som er mest populært men museumsbutikken gir gode tilbud på mange varer og vi håper at mange vil få med seg den nye utstillinga om «Idrett i gruvesamfunnet Løkken Verk» som åpner denne dagen. 

Røvertog på Thamshavnbanen

Gode tradisjoner skal man holde på og røvertog på Thamshavnbanen under Bergmannsdagen er en sånn tradisjon.

Bli med på tur mellom Løkken og Svorkmo og pass på skatten som de fæle røverne prøver å ta. Det går rykter på Løkken nå om at røverne samlet seg onsdag kveld for å planlegge hvordan de skal få tatt godteriskatten som er med toget. 

Det er 4 avganger fra Løkken i år. Billetter til røvertogene kjøpes i Gammelkiosken ved Løkken stasjon.

Gode tilbud i museumsbutikken

Det er martna på Løkken og gode tilbud i alle butikker. På museumsbutikken i Informasjonssenteret er det tilbud på forskjellige varer. Det er 20 – 50 % avslag på mange varer. Utenom tilbudstorget er det og bøker, suvenirer og gaveartikler. 

Boka om Bjørnli Haveby selges både i museumsbutikken og i Gammelkiosken. I Gammelkiosken blir det foruten billettsalget til røvertogene også litt drops og småsuvenirer.  

Gammelgruva og Thamshavnbanen

image12

Det er spennende å komme inn i Gammelgruva, Norges mest fargerike gruve. (Foto: Kajsa Selnes / Orkla Industrimuseum) 

 

Det er ennå sommersesong på Orkla Industrimuseum og det går rutetog på Thamshavnbanen og det er omvisninger i Gammelgruva samtidig med at det skjer mye i Løkken sentrum.

Utstillingene på Informasjonssenteret og museumsbutikken er åpen under Bergmannsdagen, og i Gammelgruva er det tre omvisninger.  

Vanlige billettpriser på museet også under Bergmannsdagen og sommerkortet til MiST kan brukes på det ordinære tilbudet.  

Utstillingsåpning i Informasjonssenteret

Lørdag, 11. august åpner den nye utstillinga «Idrett i gruvesamfunnet Løkken Verk» i visningsrommet på Informasjonssenteret. 

Idrettslivet på Løkken Verk fra slutten av 1800-tallet og fram til i dag har vært utrolig mangfoldig. Gjennom denne utstillinga har vi sett nærmere på noen få som har utmerket seg og prøvd å presentere så mange idretter som vi kan i tekst og bilder. Det er mulig å besøke utstillinga etter åpninga. 

John Arnt Holmen

 image11

Utstillingsplakat (Montasje: Kajsa Selnes) 

 

Annonser


Medlemmer