Ovnstekt laks med pasta

 

Vi kan vel aldri spise for mye fisk, og laks kan lages i mange varianter.


20.02.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Ovnsstekt laks med godt krydder smaker utrolig godt og så er det veldig enkelt å lage. Det kan til og med lages nesten ferdig i god tid før evt. gjester kommer eller middagen i en travel hverdag skal spises. Det er bare å klaregjøre laksen og pakke den i alu.folie. Den kan da settes i stekeovnen i ca. 20 minutter og voila så er maten klar.

Ovnstekt laks med pasta

1 lakseside uten ben, bruk gjerne laksefilet (beregn ca. 250  g fisk pr. person

Legg laksen på et passende stykke alu.folie.

ca 1/2 ts salt

ca 1/2 ts pepper

ca 1 ts chillipulver

litt revet fersk ingefær

2 fedd hakka hvitløk

4 skiver sitron

1 boks reker i lake

Fordel alle ingrediensene over laksen på kjøttsiden og brett sammen alu.folien slik at det laksesiden blir pakka godt inn. Laken rennes av rekene.

Sett i stekeovn som er forvarma til ca 200 grader og stek i ca 20 minutter. Steketida kan variere litt etter hvor stor laksen er. Sjekk gjerne om den er ferdigstekt ved å åpne folien og se om fisken "deler" seg.

Har du ikke alle typer krydder kan du bruke det du har eller evt. test noen andre spennende smaker.

ovnstekt laks i folie008

Når fisken er satt i ovnen, kan du koke pasta. Jeg brukte "tagliatelle" denne gangen.

Ostesaus til pasta

3 ss meierismør

3-4 ss hvetemel

ca 5 dl melk

150 g revet hvitost

Smelt smør og rør i hvetemel, tilsett melk litt om gangen og rør hele tiden slik at det blir en glatt saus. Tilsett revet hvitost og la sausen småkoke under omrøring til osten er smeltet.

Legg pastaen i ostesausen og bland forsiktig sammen.

Server rykende varmt sammen med herlig krydra stekt laks.

God vinterferie

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer