Plommesyltetøy

Vi er nå midt i frukt og bær sesongen. Plommesyltetøy er enkelt å lage og smaker godt.
02.09.2014 -
Kategori: Furkunnjmat
Dette er en oppskrift jeg har fått av svigermor. Jeg koker rett og slett plommene uten å ta ut steinen først. Du kan gjerne ta ut steinen før koking.
1 kg plommer
300-400 g sukker
Del plommene og ta ut plommesteinen. Kok opp i en kasserolle sammen med sukker til plommene blir møre.
Ha det ferdige syltetøyet i rene glass og sett på lokk når det er avkjølt. Plommesyltetøyet kan gjerne fryses.
Vil du ha en litt annen smak kan du tilsette en kanelstang når du koker opp plommene.
Smaker godt til vafler, som saus på is og fyll i terter.
Denne oppskrifta finnes også i Furkunnjmat Enkelt og Ekte. Flere furkunnjmatoppskrifter på nett finnes på www.furkunnjmat.no
tekst/foto
Britt G. Moen