Potet og kjøttdeigform

 

Hva skal vi ha til middag i dag? Spørsmålet dukker stadig opp, og her kommer et tips til middag en dag denne uka.


13.02.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Lager du dobbel porsjon har du nok til middag i flere dager også. Dette er en middagsrett hvor man kan gjerne kan bruke rester. Det går helt greit å bytte ut kjøttdeigen med kjøtt i strimler, pølsebiter eller hva du måtte ha i huset. Kvitostrester ligg ofte i kjøleskapet også, det kan være spennende å prøve ut flere typer kvitost som kan gi forskjellige gode smaker til sausen.

Potet og kjøttdeigform

800 g kjøttdeig

1 løk

10-12 poteter

Skrell og skjær løken i biter. Stek sammen med kjøttdeigen. Smak til med salt og pepper.

Skrell poteter (jeg brukte denne gangen mandelpotet som jeg bare vasket godt). Skjær potetene i tynne skiver.

potet

Ostesaus

2 ss smør

4 ss hvetemel

7 dl melk

200 g revet kvitost

1 ts salt

1/2 ts pepper

Smelt smør i en kjele og tilsett melet. Bland sammen og tilsett melk litt om gangen. Rør godt hele tida slik at det ikke blir klumper i sausen. Kok opp sausen under omrøring og tilsett revet kvitost. Smak til med salt og pepper og rør til osten er smelta.

Smør ei ildfast form (ca 25x30 cm) med olje eller smør. Har du ikke så stor form, bruk to små former.

Legg stekt kjøttdeig, skiva potet og ostesaus lagvis i forma. Start med kjøttdeig.

Strø på ca 100 g revet kvitost og sett forma midt i stekovnen på 200 grader og stek i ca. 30 min.

Når potetene kjennes gjennomstekte er maten ferdig.

Server med en fargerik salat.

Dette er en forholdsvis stor porsjon og er nok til 6 personer. Ønsker du en mindre porsjon er det bare å halvere oppskrifta.  Denne kjøttdeig og potetforma kan godt lages ferdig til å sette inn i stekeovnen i god tid før den skal stekes. Får du gjester eller kommer hjem fra jobb er det bare å sette forma inn i stekeovnen og maten er ferdig på en halvtime.

kjøttdeigogpotet i form

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer