Rop på sommern så kommern!

Det hjelper, bare prøv, og sammen med sommer og sol så må det selvfølgelig være JORDBÆR.
17.07.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat
Som start på årets ferie baka jeg en enkel og veldig god Marengskake med jordbær, denne kaka har blitt en favoritt her i huset. Oppskrifta fikk jeg på en skoleavslutning for 10.klasse for noen år siden og den har siden vært brukt mye.
Marengskake
Bunner:
4 eggehviter
3 dl sukker
3 dl puffet ris/risnøtter
Eggehvite og sukker piskes stivt, vend forsiktig inn risen. Stekes i langpanne midt i ovnen på 125 grader i ca. 1 time, skru av varmen og la den stå ca 15 min. Legg den på rist og ta av bakepapiret.
Fyll:
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl fløte
1 ss hvetemel
100 smør
Evt. revet skall av en halv appelsin eller 2-3 ts appelsinlikør.
Bland eggeplommer og sukker i en kjele, tilsett fløte og småkok kremen til den begynner å bli tykk. Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Ha i evt. appelsin/likør. Avkjøles.
Del marengsbunnen i to. Bre kremen på den ene og legg den andre over.
Pynt:
4 dl fløte
Frukt og bær
Stivpisk fløten og ha over kaken. Pynt med frukt eller bær; jordbær, bringebær, hermetiske mandarinbåter, kiwi. Bruk det du liker og har til rådighet.
Et glass halvtørr hvitvin smaker ypperlig til.
God fornøyelse og god helg.
Britt G.