Rop på sommern så kommern!

Furkunnjmat av Britt G. Moen

Det hjelper, bare prøv, og sammen med sommer og sol så må det selvfølgelig være JORDBÆR.


17.07.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat

Som start på årets ferie baka jeg en enkel og veldig god Marengskake med jordbær, denne kaka har blitt en favoritt her i huset. Oppskrifta fikk jeg på en skoleavslutning for 10.klasse for noen år siden og den har siden vært brukt mye.

Marengskake
Bunner:
4 eggehviter
3 dl sukker
3 dl puffet ris/risnøtter
Eggehvite og sukker piskes stivt, vend forsiktig inn risen. Stekes i langpanne midt i ovnen på 125 grader i ca. 1 time, skru av varmen og la den stå ca 15 min. Legg den på rist og ta av bakepapiret.

Fyll:
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl fløte
1 ss hvetemel
100 smør
Evt. revet skall av en halv appelsin eller 2-3 ts appelsinlikør.
Bland eggeplommer og sukker i en kjele, tilsett fløte og småkok kremen til den begynner å bli tykk. Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Ha i evt. appelsin/likør. Avkjøles.
Del marengsbunnen i to. Bre kremen på den ene og legg den andre over.

Pynt:
4 dl fløte
Frukt og bær
Stivpisk fløten og ha over kaken. Pynt med frukt eller bær; jordbær, bringebær, hermetiske mandarinbåter, kiwi. Bruk det du liker og har til rådighet.
Et glass halvtørr hvitvin smaker ypperlig til.

God fornøyelse og god helg.

Britt G.

Rop  på sommern så kommern!

Rop  på sommern så kommern!

Rop  på sommern så kommern!

Rop  på sommern så kommern!

Annonser


Medlemmer