Samefolkets dag

I og med at i dag er samefolkets dag, vil jeg gjerne dele en oppskrift på reinsdyrgryte eller Finnbiff.
06.02.2014 -
Kategori: Furkunnjmat
Reinsdyrkjøtt smaker etter min mening helt nydelig i flere varianter. En varm god gryte passer vel godt selv om det ikke er så typisk vinterkulde for tida.
Finnbiff
til 4 personer
750 g reinsdyrskav
300 g frisk champignon
1 stk løk eller purre
3 dl vann
5 ss rømme
1 dl fløte
2 ss maizenna
3 ss solbærsaft eller tyttebærsyltetøy
ca 1 ts salt og 1 ts pepper
Halvtin reinsdyrskavet.
Smelt smør i en stekepanne og brun kjøttet i små mengder om gangen på sterk varme. Ha alt kjøttet over i en kasserolle med vannet. Rens og del purre/løk i biter og tilsett sammen med kjøttet. Kok opp og la det småkoke i ca 30 min. Rens og del sopp i biter og fres den lett i stekepanna før den haes i kasserollen. Rør sammen rømme, fløte og maizenna og tilsett sammen med solbærsaft/tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper. La det koke litt.
Server sammen med kokt potet eller potetstappe og evt. kokte grønnsaker.
Gratulerer med Samefolkets dag.
Britt G. Moen