Satser på kjøttproduksjon 

Stein, Jøran og Stig 

Stig Sørløkk har overtatt som forpakter av garden på Tjennbakken i Meldal, og satser nå på ren kjøttproduksjon. Det sto mjølkekyr på båsene på dette bruket inntil Stig overtok i juni.  

05.02.2009 -
Kategori: Arkiv

Nå er tilretteleggingen i gang, og mannskapene jobber med å skjære ut gulvet i de gamle båsene, for så å legge spaltegulv. Nå blir det ungdyr og okser som skal stå på disse båsene, og mjølkekyrne er flyttet til ”Prestgarden”. Vi må ha plass til oksene, slik at de ikke blir solgt ut av bygda, sier Stig.
Det har en tid vært mangel på storfekjøtt i markedet, og han satser på kjøttproduksjon i tillegg til mjølkeproduksjon. På ”Prestgarden” vil det fortsatt produseres til meieriene, og der er fjøset modernisert og det ble installert ”robot” i sommer. Nå står det 46 kyr på bås der, men det er plass til 52, forteller Stig. Prisene på kraftfôr og kunstgjødsel har økt, uten at mjølkeprisene har steget tilsvarende. Det er likevel forsvarlig å med slik produksjon.
Når restaureringsarbeidet er ferdig, blir det klart til å fylle på med storfe. 

Stein, Jøran og Stig Stein, Jøran og Stig 

En del av driftsbygningen  En del av driftsbygningen  

Stein Sørløkk følger med på arbeidet til Jøran Jakobsen. Ola Granmo var på besøk  Stein Sørløkk følger med på arbeidet til Jøran Jakobsen. Ola Granmo var på besøk  

Stig jobber med gulvet  Stig jobber med gulvet  

Annonser


Medlemmer