Seibiff med knallgod råkost

 

Jeg var "nedafor", som det heter, forleden dag. På Orkanger, altså. Inspiserte den nye Coop Mega på Amfi. Heim ble det med fisk, må vite, og i går satsa vi på seibiff.


09.04.2022 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat, Middag, fisk

Først av alt stekte jeg gul løk og rødløk, for seibiff uten løk kan fort bli litt tafatte greier. Helt sia vi lærte å lage seibiff av Berta Aune på skolekjøkkenet i en fjern fortid, har "Seibiff med løk" vært som pepper og salt for meg. De hører sammen.

Da løken vel og vakkert var blank og mjuk, løfta jeg den over i ei skål slik at steikepanna ble ledig, men stadig full av den gode løksmaken. Så fikk panna pause ei stund.

Seibiff 5

Råkost med deilig lake!

Deretter sto råkosten for tur. Jeg raspa tre gulrøtter og et halvt eple. Ei appelsin og en skalk av en lime ble pressa til nydelig saft. Litt av appelsinkjøttet fikk være sammen med gulrot og eple, og den friske appelsinlaken ble justert med et par-tre spiseskjeer vatn. Mmm! Veldig god lake - uten tilsatt sukker. Jeg dekket gulrot- og epleraspet med appelsinlaken og satte det hele i kjøleskap.

Potetene kom på plata til koking, og så var det fisken, da. Fine seibiter som jeg første dyppa i sammenvispa egg, så i ei blanding av grovmalt speltmel, litt hvetemel, pepper og salt - og så rett over i varm steikepanne med smør/olje (og god løksmak, som vi husker).

Seibiff 6

Sei er nydelig mat!

Etter litt sprøsteking i nokså varm panne, dempa jeg varmen og lot fisken ligge og godgjøre seg til potetene var klare.

Så var det altså bare å hogge inn - seibiff med løk, råkost i appelsinlake, kokte poteter, flatbrød og eventuelt smør hvis en ønsker det. Kaldvatn attåt! Det tar litt tid å lage, men belønningen blir en kjempegod fiskemiddag!

Seibiff 1

Et voilà! Seibiff med løk og knallgod råkost klar til å fortæres!

Annonser


Medlemmer