Selger mat rett fra gården

Familien Rikstad i Uthuset på Å-Stuggu

Ekteparet Linn og Sondre Rikstad hadde en spennende stand i Uthuset på Å-Stuggu under "Julegata på Å 2019".


30.11.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Jul, Næringsliv

Mange fant veien til Uthuset, selv om hele næringslivet på Å lokket folk ut av husene for å delta på det tradisjonsrike førjulsarrangementet.

Ekteparet Linn og Sondre Rikstad hadde rigget seg til på et bord ved inngangen. Det bugnet ikke av all slags varer, men det som var, var vanskelig å forbigå. Egenproduserte egg på brett og lekre saueskinn i naturlige farger. Vakuumpakket kjøtt fra egen gård, var det som fikk tennene til å løpe i vann.

 

IMG 0188

 

Ved døra sto et kjøleskap fullt av lammekjøtt av årets lam som er slaktet, partert og pakket hos Slaktehuset Eidsmo Dullum.

Det var indre- og ytrefilet, lammestek, grytekjøtt, lammeskank og lammelår som ferskvare. Fårikålkjøtt, lammekoteletter, skivet lår og kjøttdeig som frysevare. Alt produsert av villsau fra Rikstad på Å.

Linn og Sondre jobber begge heltid på gården i Rikstadgrenda hvor høns er det de først og fremst livnærer seg på.

-Vi har et kjøleskap i fjøset hvor vi selger egg hele året. Sauekjøtt selger vi så lenge vi har etter slaktinga på høsten.

Saueskinn har de alltid på lager, så det er bare å ta kontakt, sier Linn. Hun sier at også at villsau er noe de driver med på hobbybasis. Hun bedyrer også at kjøttet fra lam av villsau er velsmakende, og selv bruker hun kjøttdeigen til alt og det fungerer helt supert.

Leverer egg til rugeri - disse skal bli kyllinger.

Rikstad får kyllinger fra Berkåk. Disse er av en spesiell kvalitet som kommer fra Frankrike.

Kyllingene er i oppal fra de er 0-18 uker og det er en lang prosess før Rikstad sender eggene videre til Soknedal hvor de til slutt ender i kjøledisken hos Rema.

Nedenfor ser du en forenklet tegnet forklaring på forløpet fra eggene kommer fra Frankrike, til de havner i kjøledisken hos Rema - tegnet av Sondre på forespørsel fra undertegnede som ville sette seg inn i prosessen på ett minutt. 

 

IMG 0220

…når reporter'n ikke forstår sammenhengen…

 

IMG 0192

Odelsjenta Eline på pappa sitt fang og minstejenta Astri på fanget til mamma. Hele familien i sving som et godt team i "julestria".

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

 

Annonser


Medlemmer