Sjokoladekakeutfordring

Sjokoladekake er godt, det er vel ingen som nekter på det. Det er derfor ekstra utfordrende å bake sjokoladekake når jeg akkurat har starta et nytt og bedre liv.
18.04.2013 -
Kategori: Furkunnjmat
Kake må det bli samme hva kakebakeren har lovet seg selv og spise og ikke spise. Den første utfordringa kommer allerede før kaka er satt i ovnen. Jeg har funnet ei ny oppskrift som skal testes og da må også røra testes, en liten smak må bare tolereres. Det smakte absolutt godkjent og kaka settes i ovnen. Da er det glasuren som skal smakes til for å oppnå det beste resultat, og ei urlita teskei får duge her også.
Finale blir når kaka er ferdig og konsistens på kake og glasur skal matche hverandre, et lite stykke i hjørnet bekrefter at alt kan nytes med måte.
Enkel og velsmakende sjokoladekake.
125 g smør
300 g sukker
5 dl kulturmelk
400 g hvetemel
1,5 ss kakao
2 ts natron
Smelt smør og avkjøl. Bland sukker og kulturmelk i en passende bakebolle, tilsett avkjølt smør og sikt i de tørre ingrediensene. Rør godt sammen med en sleiv og fyll røra i en bakeform (20x30 cm).
Sjokoladekaka er klar til steking.
Stekes i 175 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Avkjøl kaka og ha på glasur:
100 g smør
100 g kokesjokolade
2 ts vaniljesukker
4 ss kaffe eller melk
Melis til en passe tykk glasur (ca. 200 g)
Smelt smøret og rør inn kokesjokoladebiter til de smelter. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen.
Smør glasuren på kaka og den er klar for servering.
Dette er en sjokoladekake uten egg, og det er natron som er bruka som hevemiddel.
Oppbevar kaka kaldt og den holde seg en uke, den blir bare bedre og bedre!
tekst/foto
Britt G. Moen