Snarmat

 

I 80-åra var det at vi fikk skikkelig smaken på "fast-food", det dukka opp gatekjøkken på enhver plass med respekt for seg selv.


04.04.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Hjemme hos oss var det stor stas å få kjøpt seg kylling og chips fra Snarmaten på Skei, det ble til og med servert kylling og chips på "julebordet" til Moens Septikservce. Ikke fordi at det var så enormt godt, men det var litt eksotisk for oss som fikk servert hjemmelaga, næringsrik god mat fra ei hjemmeværende husmor/mor hver dag. Tidene har forandra seg husmora er ute i full jobb og middagen blir ofte halvfabrikata og ferdigmat. Mitt forslag på sunn snarmat i dag fikk jeg fra Line som jobber hos vår lokale slaktebutikk.

Svinefilet i fløtesaus

Beregn ca 200 g svinefilet pr. person.

1 boks fløte

salt/pepper

Skjær svinefileten i passende biter, smelt smør i stekepanna og brun kjøttet et par minutter på hver side.

Tøm over boksen med fløte og la det småputre i panna sammen med kjøttet i ca. 5 min.

Lag en salat av hjertesalat, tomat, agurk og blomkål og server sammen med kjøttet.

Kokt ris passer også godt til.

Denne middagsretten er utrolig rask og smaker mildt og godt med fløtesausen. Du kan også bytte ut fløtesaus med en sursøtsaus eller karrisaus.

God snarmat!

svinefilet004

tekst/foto

Britt G. Moen

 

 

Annonser


Medlemmer