Søknadsfrist for videregående utdanning nærmer seg

Denne gjengen går VG1 teknologi og industrifag, og de stortrives. - Vi anbefaler absolutt Meldal videregående, sier f.v. Arne Marius Hilstad, Samuel Sommervold, Even Vuttudal, Patrick Evjen og Nathalie Aakvik.

- Vi har flinke lærere og trives kjempegodt! Slik omtrent svarte alle elevene vi snakket med på Meldal videregående skole. Søknadsfristen til videregående nærmer seg, og VG1-elevene synes det er viktig at ungdom får informasjon fra de som allerede kjenner skolen.


22.01.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Ung i Meldal, Barn og ungdom, Skole og utdanning b

VG1-elevene ser ut til å dele oppfatningen av Meldal videregående skole med resten av de cirka 270 elevene; denne skolen er en god skole der trivsel og miljø for god læring står i fokus.

- Og det er jo åpenbart at vi må ha fokus på læremiljøet, altså trivselen og samspillet mellom elev og lærer. Det er jo elevenes framtid dette dreier seg om, tross alt. Så viktig er det, presiserer rektor Anne Lise Kirkholt.

Elevundersøkelsen fra desember 2020 underbygger uttalelsene til de elevene vi har snakket med. Undersøkelsen viser at Meldal videregående skole ligger helt i toppen både når det gjelder parameterne fullført og bestått, felles regler, motivasjon, støtte fra lærerne, trivsel og vurdering av læringsmiljø.

Elevundersokelsen 2020

Meldal videregående skole scorer høyt på alle parametere i elevundersøkelsen 2020.

Rekrutteringsmulighetene ble borte
- Hvilke VG1-fag tilbyr MVGS fra høsten?
- For noen fag, eksempelvis restaurant- og matfag (RM), avhenger det av antall søkere, dessverre. Det er fryktelig synd dersom vi ikke får søkere nok til å starte et nytt VG1-kull for skoleåret 2021-22, for vi ser at de som kommer hit, de stortrives! Jeg tror ikke jeg tar i for mye når jeg sier at elevene på RM er blant de mest fornøyde vi har. Nå er det dessverre sånn at jobbene i denne bransjen har vært veldig skadelidende under pandemien. Vi har heller ikke fått bruke de rekrutteringsarenaene som vi vanligvis har, som for eksempel «Ung restaurant» med samarbeid med elever fra tiende trinn. Derfor er vi spente på hvordan dette vil slå ut på antall søkere i år. Men vi håper at de som er interessert i mat, ikke lar seg skremme, sier Anne Lise Kirkholt.

MVGS 1

Nicolai Hansen forbereder middag. - Restaurant- og matfag er kjempeartig. Jeg trives veldig godt her, sier han.

MVGS 2

Det samme mener Kinga Amrogowizc. - Lærerikt og artig, sier hun.

https://web.trondelagfylke.no/meldal-videregaende-skole/utdanningsprogrammer/yrkesfaglige-utdanningsprogram/restaurant--og-matfag/

De andre programfagene ved Meldal videregående skole, altså elektro, bygg og anlegg, teknologi- og industrifag og helse og oppvekst, har stor søknad hvert år. I elektro- og datateknologifaget har skolen for eksempel to VG1-klasser i år. Her har elevene flere muligheter. På VG2 kan de velge automatisering, data og elektronikk eller el-energi, og skolen har også tilbud om VG3 i automasjon og dataelektronikk.
https://web.trondelagfylke.no/meldal-videregaende-skole/utdanningsprogrammer/yrkesfaglige-utdanningsprogram/elektrofag/
Bygg og anlegg tilbyr VG1 i byggteknikk. Nytt fra høsten er en ren tømrerklasse i VG2.
- Vårt varemerke har i alle år vært å ta på oss reelle oppdrag i nærheten av skolen. Dette året har vi bygd en liten enebolig og to dobbeltgarasjer. Bygginga tar jo litt tid, for ungdommene skal lære underveis, men det er viktig for oss å ha denne gode kontakten med det samfunnet vi virker i, sier Kirkholt. Skolen disponerer tre minibusser som frakter elever til og fra byggeplassene.
https://web.trondelagfylke.no/meldal-videregaende-skole/utdanningsprogrammer/yrkesfaglige-utdanningsprogram/bygg--og-anleggsteknikk/
I teknologi- og industrifag har skolen dette året hele fire VG1-klasser, altså 60 elever, som lærer grunnleggende mekanikk og materialkunnskap. Det er mange veier videre å velge mellom fra VG1, eksempelvis industrimekaniker, platearbeider, sveiser, bussjåfør, bilmekaniker og mange flere.

MVGS 5

Steffen Kvernmo, Vegard Haugen Meslo og Ola Eikli Andaas planlegger videre utdanning etter VG1 teknologi og industrifag. Steinar og Ola satser på å bli maskinførere, mens Vegard muligens vil bli industrimekaniker.

https://web.trondelagfylke.no/meldal-videregaende-skole/utdanningsprogrammer/yrkesfaglige-utdanningsprogram/teknikk-og-industriell-produksjon/

Fra VG1 helse og oppvekst har elevene mange muligheter: Barne- og ungdomsarbeider ved MVGS,
helsefagarbeider (Orkdal VGS) og ambulansesjåfør. Eleven kan også velge videre utdanning som apotektekniker, helsesekretær, hudpleier eller fotterapeut, for eksempel.
https://web.trondelagfylke.no/meldal-videregaende-skole/utdanningsprogrammer/yrkesfaglige-utdanningsprogram/helse--og-oppvekstfag/

Fellesfagene blir hjelpemidler
Anne Lise Kirkholt ønsker også å løfte fram læreprinsippet FYR som skolen har brukt i lang tid. – FYR betyr Fellesfag, Yrkesretting og Relevans. I dette ligger det at vi bruker fellesfagene (norsk, matematikk, engelsk, historie osv.) som hjelpemidler når elevene har undervisning i programfagene. Vi tar norsk og matematikk med inn på verkstedet. Slik blir fellesfagene hjelpemidler for elevene, også for de som har slitt med disse fagene i grunnskolen, påpeker hun.
Søknadsfristen for videregående opplæring er 1. mars, så nå er det viktig å finne ut hvilke muligheter en har. Vi ønsker i hvert fall nye og gamle elever velkommen til Meldal videregående skole, sier rektor Anne Lise Kirkholt.

MVGS 6

Kim Emil Moen og Julie Jonli Nicolaisen går VG2 barne- og ungdomsarbeid. Rektor Anne Lise Kirkholt blir glad og stolt over at Kim Emil, Julie og de andre elevene trives så godt.

Annonser


Medlemmer