Sommerlab kommer til Orkland!

 

For 5. gang skal Forskerfabrikken holde sommerskole i Orkland og spre realfagsglede til barna i lokalsamfunnet.

 


20.05.2020 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Pressemelding
Da skoler og barnehager i hele Norge ble stengt for å redusere koronasmitte, ble hverdagen snudd opp ned for alle. Slik var det også for Forskerfabrikken som hadde forberedt seg på å arrangere sommerskoler – heldigvis så blir det sommerskoler uansett hva som skjer!

Målet er å vise at naturvitenskap kan være skikkelig gøy. Deltakerne på Sommerlab får derfor utføre eksperimenter med helt ekte forskerutstyr.

 

Gode opplevelser som varer livet ut

Sommerlab er et forskerkurs som går over fem dager i sommerferien.

I løpet av en uke skal barn i alderen 9 til 12 år utforske naturvitenskapens spennende verden. Målet er å gi barna dypere forståelse for realfagene, noe de vil ha glede av resten av livet.

– Å oppleve morsomme og spennende eksperimenter og andre aktiviteter som barn, har en langvarig effekt som kan påvirke barns valg av yrke senere. Erfaringene vil de kunne ha glede av hele livet – både i klasserommet, når de skal forstå hva forskning er og for å avsløre «falske nyheter», forklarer grunnlegger Hanne S. Finstad.

Forskerfabrikken har satt seg grundig inn i alle retningslinjer for smittevern i forbindelse med Covid-19 epidemien. Barna skal blant annet deles inn i mindre grupper og deltakerne får utdelt eget utstyr. Det viktigste for Forskerfabrikken er å gi barna en morsom og lærerik opplevelse, samtidig som barna kommer friske og sunne hjem igjen.

 

Et samarbeid for å spre realfagsglede

Forskerfabrikken tror behovet for folk som kan og vil jobbe med realfag vil fortsette å øke. Samarbeid for å vekke barns interesse for fagfeltet anser de derfor som et «vinn vinn» for alle. Med på laget er lokale krefter, Orkla Sparebank. – Forskerfabrikken ønsker å formidle realfagene på en spennende og engasjerende måte, og samtidig vise at realfag kan gjøre verden bedre.

Orkla Sparebank, på lik linje med Forskerfabrikken, tror at kunnskap om realfag er viktig for å møte fremtidens globale utfordringer, forteller Terje Sletvold, Markedsrådgiver i Orkla Sparebank.

 

Nytt år – nytt innhold

I år har Sommerlab nytt innhold som fokuserer på miljø, bærekraft og teknologi.

Barna skal få teste teori ut i praksis ved å bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje.

Alle aktiviteter er bygget rundt målene i fagfornyelsen og FNs bærekraftmål om rent vann, ren energi og ansvarlig forbruk og produksjon. Hvis det ikke blir mulig å holde fysiske kurs, kan de som ønsker det heller møtes i et virtuelt klasserom sammen med kurslederne og gjøre eksperimenter hjemmefra.

– Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft, forteller grunnlegger Hanne S. Finstad. Vitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag.

 

 Forskerfabrikken Crime Scene 4

 

For mer informasjon, kontakt prosjektleder for Sommerlab Kristin Hegna.

 

Red: HSE 

Annonser


Medlemmer