Sommermat

Denne uka har vi kosa oss med god og enkel mat. Det ble til og med en liten fiskematbuffet i går.
04.07.2013 -
Kategori: Furkunnjmat
Maten ble selvfølgelig fortært ute i det fine været vi har hatt de siste dagene. Kommer noen tanker om barndommens sommer med sol på dagen og litt regn og torden til kvelds. Hos oss prøver vi å nyte de varme ettermiddagene og kveldene ute. Da er det greit med enkel og rask tilberedt mat uten så mye forberedelser i forkant. Blåskjell er vel ikke det vi spiser mest av i Meldal, men det er utrolig godt hvis det lages riktig.
Blåskjellsuppe
ca 1 kg blåskjell
1 dl god olivenolje
4 fedd hvitløk
1/2 løk
2 dl vann eller hvitvin
2-3 dl fløte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Skyll godt blåskjellene i rennende vann og ta bort evt. åpne skjell.
Varm olivenolje i en kasserolle, tilsett hakka løk og hvitløk og la det frese litt i oljen. Ha oppi blåskjellene, vann/hvitvin fløte og smak til med salt og pepper. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.
Server med nybaka brød og godt smør. Øl eller hvitvin passer utmerket til som drikke.
God Sommerhelg!!
Tekst: Britt G. Moen
Foto: Ane Bjørnås