Sopptur

 

Søndag arrangerte Meldal Hagelag sopptur på Uleberget.  Vi fikk lære litt om de 5 sikre soppene, fikk gode råd om plukking og tilberedning av sopp.  Det var Per Arne Melby som snakket  om sopp.


13.09.2010 - Magne Vullum
Sopp plukkes ved å vri de forsiktig løs fra underlaget.  Sopp man med 100 prosent sikkerhet vet at er spiselig, kan med fordel grovrenses på plukkestedet. NB! Ukjent sopp skal IKKE blandes med kjent. Det er derfor lurt å ha med noen plastbokser for å skille soppene fra hverandre.

Vi fikk også smake på deilige retter laget av sopp, vår kokk var Ton som hadde med seg gode medhjelpere.  Vi takker han for en god smaksopplevelse, fikk smake soppstuing på terte, pizza med sopp, tomatpai med sopp og basilikum m.m.  DEILIG, alle rettene kan anbefales, vi som møtte fram fikk oppskriftene, så nå blir det vel mange sopp middager som blir servert rundt om i Meldal.

Hagelagets neste møte blir MANDAG 27 SEPTEMBER, da skal vi ha årsmøte og etter årsmøte skal vi få lære å koke drops.

Møtet er åpent for alle, vi møtes kl 19.00 på ÅSTUGGU.

Meldal Hagelag
Ingrid

Sopptur

Sopptur

Sopptur

Sopptur

Sopptur

Sopptur

Annonser


Medlemmer