Sunne, enkle påskebriks

En sunn start på påskedagene og fint til nistepakken når du skal ut på skitur.
22.03.2013 -
Kategori: Furkunnjmat
Disse påskebriksene ligner litt på knekkebrød, men har en bløtere konsistens. De er enda raskere å lage og holder seg godt i kjøleskap i 5-6 dager. De kan også fryses.
Mengden av de ulike frøene kan varieres alt etter hva du har tilgjengelig i skuffer og skap. Jeg hadde ikke sesamfrø og brukte hele havregryn i stedet.
Påskebriks
5 egg
2,5 dl solsikkefrø
2,5 dl sesamfrø
2,5 dl knuste linfrø (bruk mortel eller hurtigmixer)
2,5 dl hakkede valnøtter (andre nøttetyper kan også brukes)
1 ts salt
Pisk eggene luftig og bland i alle de andre ingrediensene, hell røren i en langpanne med bakepapir.
Stek midt i ovnen ved 190 grader i 10-11 minutter.
Avkjøl litt og skjær opp briksene i ønsket størrelse.
Server med godt pålegg som ost, skinke og egg.
Påskebriks til nistepakken
Matfotografen for siste Furkunnjmatbok gav meg et tips på å koke egg:
Legg eggene i kaldt vann og kok opp, det skal ta 10 minutter fra du legger eggene i det kalde vannet til eggene er ferdig koka. Det funker faktisk, eggene blir passende hardkoka til å bruke på nistematen.
God matpåske!!
tekst/foto Britt G. Moen