Rask lunsj - eller veldig travel middag

 

Nudler er kanskje ikke egnet til hverdagsmat, men noen ganger er det kjekt å ty til.


28.02.2022 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Barn og ungdom, Mat, Middag

Kjapt går det å koke nudler. Men bare nudler er fryktelig kjedelig, etter min mening. Så jeg jazzer opp de tamme krøllene med det jeg måtte ha i kjøleskapet. Denne gangen ble det nudler med magre pølser og fargesterke grønnsaker: Paprika, vårløk og brokkoli. For barn og unge som kommer sultne heim fra skolen, er dette et godt måltid de fleste kan lage sjøl. Bare pass dere; kokevatnet til nudlene er VARMT!

Start med brokkolien - den trenger noen minutter i panna, gjerne på god varme, men pass på at den ikke blir brent. Det anbefales ikke å "game" samtidig som dere lager varm mat! Når brokkolien ikke er steinhard lenger, må pølsebitene brunes litt sammen med vårløk. Til slutt tilsetter jeg paprika og lar alt dette surre på svak varme mens jeg koker nudlene. Pass bare på at paprika og brokkoli ikke blir helt slappe - de skal være sprø og gi litt tyggemotstand. Og husk at dere kan bruke alle slags grønnsaker - velg det dere liker best! Løk, tomat, gulrot, vannkastanjer eller annet godt. Ørret og laks er også godt som et alternativ til pølser, da gjerne med en fløteskvett oppi til slutt.

Nudler 2

Koke- eller steketid for grønnsaker er viktig å passe på. Det samme gjelder forresten nudlene. Jeg koker opp litt vatn (ikke for mye!) med de medfølgende krydderne, og så lar jeg lar bare nudlene svisje i kokevatnet et par små minutter. Tamme nudler blir enda tammere hvis de er kokt for mye. Rør godt om slik at alle nudlene blir jevnt kokt.

Så, etter et lite kvarter er den raske og ganske sunne lunsjen - eller den veldig travle middagen - ferdig. Ikke gourmet, akkurat, men greit av og til. Med grønnsaker og pølser eller fisk blir det faktisk ganske godt! Velbekomme!

Annonser


Medlemmer