Sursøt sommersmak

Furkunnjmat av Britt G. Moen

Det er nå skikkelig på tampen av rabarbrasesongen, men jeg må bare få dele denne oppskrifta med dere. Rabarbra er sommersmak.


09.07.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat

Hvem husker ikke sin barndoms sommer med finvær dagen lang, springe rundt å gjøre som man ville og en enkel måte å få litt godt og søtt i munnen var rabarbra og sukker…..
En liten pose med sukker og ei rabarbrastang var saken. Vi duppa rabarbrastanga opp i sukkerposen og vips så ble det både surt og søtt og godt.
Oppskrifta på bestemor og mor sitt rabarbrasyltetøy er også veldig enkel, ikke mye fiksfakseri her nei.

Rabarbrasyltetøy
Ca 1 kg rabarbra, skjæres i biter.
Ca ½ kg sukker, juster litt etter hvor søtt du vil ha det.
Kok opp rabarbra og sukker i en kasserolle og la det småputre til rabarbrabitene er blitt møre. Rør om av og til, slik at sukkeret smelter og blander seg med rabarbrabitene.
Tilsett evt. litt jordbær eller jordbærsyltetøy, det gir et mild smak og ikke mist flott farge.
Oppbevar syltetøyet på plastboks eller syltetøyglass med lokk i fryseren. Kan også stå en stund i kjøleskapet.

Smaker ypperlig på fersk hjemmelaga brødskive og ikke minst til vaffel.

Britt G.

Sursøt sommersmak

Sursøt sommersmak

Annonser


Medlemmer