Svorka lanserer Hitch - smarthus gjort enkelt

Hitch - Mann i hagen m mobil

Svorka: Vi lar deg være hjemme også når du er borte.


15.05.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Pressemelding

Er katten inne eller ute? Er vinduer og dører lukket? Er det naboen som stjeler ved fra garasjen? Smarte løsninger gir deg beskjed når barna er trygt hjemme fra skolen, eller om det snokes i skapet hvor bursdagsgavene ligger gjemt.

Mulighetene er utallige

Svorka lanserer nå Hitch – en smarthusløsning som samler over 100 smarte enheter, fra lyspærer til Sonos-høytalere og vaskemaskiner, i én app. En åpen plattform gjør at stadig nye produkter vil være tilgjengelig, og mulighetene blir enda flere.

- Løsningen er enkel og kan brukes av alle, så terskelen for å få et smarthus har aldri vært lavere, sier Janne Rangnes, salgs- og markedssjef i Svorka. Hun forteller at Hitch nå kan passe huset mens du er på jobb eller på ferie. For eksempel vil en egen funksjon for hustilsyn gjør at du enkelt kan late som om du er hjemme.

 

Hitch Espen Hansen og Merethe Feiring EchholtEspen Hansen, daglig leder Hitch og Merethe Feiring Echholt, salg- og markedssjef Hitch

 

En enklere hverdag

Man kan styre enheten via mobilen, men den største verdien ligger i å koble enhetene sammen i «situasjoner». Sovner du ofte på sofaen om kvelden, kan det være en idé å sette lys og TVen til å skru seg av på et gitt tidspunkt. Har familien stadig en hektisk morgen, vil automatisk slukking av lys og nedregulering av varme når dere drar hjemmefra være smart. Smarthusløsningen skal rett og slett gi deg en enklere hverdag.

Lokal og internasjonal

Teknologien kommer fra Deutsche Telekom, som Hitch gjennom en eksklusiv avtale har tilpasset det norske markedet. Plattformen brukes allerede i syv europeiske land, noe som gir en sikker løsning i stadig utvikling og som har høy tilgjengelighet. 

Svorka er en av 15 norske kraftselskaper som eier Hitch. De er alle opptatt av energistyring, noe Hitch allerede er i gang med. Alle smartpluggene gir måling av forbruket sånn at brukeren vet hva strømmen går til, og som gir en bevisstgjøring på strømforbruket.

- Sammen med våre partnere vil vi snart lansere nye, spennende muligheter innen energistyring og energibruk. Våre kunder skal alltid ha den mest oppdaterte energistyringen på markedet - for å spare både miljøet og penger, sier Espen Hansen, daglig leder i Hitch. 

Fakta om Hitch:

  • Lanserte smarthusløsning i april
  • Teknologi utviklet i samarbeid med Deutche Telekom
  • Eies av energiselskapene Andøy kraft, Ballangen Energi, Finnås Kraftlag, Fitjar Kraftlag, Hallingdal Kraftnett, Hammerfest Energi, Hemsedal Energi, Høland og Setskog Energi, Hålogaland Kraft, Nord-Salten Kraft, Rakkestad Energi, Stange Energi, Svorka Energi, Trollfjord Bredbånd og Årdal Energi
  • Kontorer i Oslo og Hammerfest

 Svorka Janne Rangnes

Janne Rangnes, salgs- og markedssjef i Svorka

 

 


Medlemmer