Takker Hembre og Albrechtsen

 

Operativ leder Jonas Syrstad i Meldal Røde Kors hjelpekorps forteller at gaven fra disse to damene ble brukt på redningsoppdrag i påskefjellet.


04.04.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Lag og foreninger, Friluftsliv

-Det var stor utfart i påskefjellet, sier Syrstad. - Det var fire skader tross veldig skarpt skiføre fra mandagen og utover. Ellers hadde vi masse varetransport opp til hytter i Resdalen.

Syrstad som til daglig jobber ved IT-avdelingen på Meldal Videregående Skole sier videre: -Røde kors er ingen jobb, dette er ren frivillighet. Nå er vi tilbake til vanlig hverdag, det vil si at vi blir kalt ut av politiet om det blir en leteaksjon, eller AMK om det skulle være noen som trenger syketransport ned fra fjellet. Men noen pause er det ikke, det er alltid noe som foregår i hjelpekorpset.

Og døren er åpen for nye medlemmer, så ta kontakt om dette er interessant!

 

30020093 939089756254002 953057717 n Bildet er av gjengen som var på vakt 25.mars.

 - Vi i Meldal Røde Kors vil takke Linn Silje Hembre og Lise Anette Albrechtsen fra Lys I Mot Mørketida 2017, som vi mottok en gave på 56 000,- fra før jul.

Disse pengene ble brukt på en ny redningspulk, som ble brukt på redningsoppdrag i påska!

 

fullsizeoutput 3aff

Redningspulken som ble innkjøpt for pengegaven ble brukt til å frakte skadde personer.

 

Video under: John Storholt laget en flott reportasje om påskeforberedelser. “Det er mange forberedelser før påsken kommer, mange frivillige står på for at vi turister skal få hjelp når uhellet er et faktum. 
Meldal RKH er et av korpsene som passer på sine turister, i  Resdalen i Meldal Kommune har dem Røde kors hytta si og dekker det et stort område tilknyttet Trollheimen”, skriver han på sin facebookside. (Vi har tillatelse til å bruke videoen)

 

Tekst: Hilde Stina Elshaug

Foto: John Storholt og Meldal Røde Kors


Medlemmer