Tester oppskrifter til NM i skuffkake

Ane Haugen Wexelsen, rådgiver ved Orkla Landbruk etterlyste for en tid siden oppskrifter på skuffkaker.
10.05.2013 -
Kategori: Furkunnjmat
Det har nå kommet inn noen bidrag, men vi ønsker fortsatt enda flere. Se vedlagte invitasjon her:
Den_helt_vanlige__skuffkaka.pdf
Jeg har fått i oppgave å teste skuffkakeoppskriftene som har kommet inn og i dag ble oppskrifta fra Else Svinsaas Einum testa. Det er ei god, gammel oppskrift der sukker og smør røres hvitt først. Det er kjempespennende å få lov til å være med på dette, så jeg oppfordrer flere til å sende inn oppskrift på sin favoritt-skuffkake. Kanskje har du en historie å fortelle om den også. Jeg ble også svært nysgjerrig på hvem mor Melbye er? Kan noen svare meg på det?
MOR MELBYES SKUFFEKAKE
450 g smør
450 g farin
Smør og sukker røres hvitt
525 g hvetemel
3 ts. bakepulver
2 1/4 dl melk
4 store egg
Strø på sukker og kanel før steking
190-200 °C i 30-45 min.
Lykke til! ☺
Innsendt av
Else Svinsaas Einum
Den lokale skuffkakejuryen var absolutt overbevist og godkjente dagens bakst og vil gjerne teste flere skuffkaker fra meldal.no sine lesere..
tekst/foto Britt G. Moen