Tid for eplekake

Vi er midt i sesongen for gode, syrlige norske epler
18.10.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
For å være litt internasjonal blir det eplekake fra Latvia med norske epler. Jeg har fått oppskrifta fra Baiba Timba fra Latvia, hun bor på Å i perioder og jobber da blant anna på Foss Snekkeri. Baiba er glad i å bake og serverer rett som det er nydelige kaker til de andre ansatte.
Eplekaka er veldig enkel å lage og blir saftig og god.
Eplekake fra Latvia
3 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g rømme (1-2 dl)
3 epler
Visp eggedosis av egg og sukker.
Tilsett resten av ingrediensene og skjær eplene i biter eller skiver. Eplene skal blandes i til slutt.
Ha røren i en smurt form på 26 cm og strø på en blanding av:
2 ts kanel
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.
Rømme i denne kaken gjør den saftig og god.
Jeg laga i dag dobbel porsjon og bruka da ei firkanta form på ca 35 cm x 35 cm.
Server med piska krem, is eller kesam.
tekst/foto
Britt G. Moen