Til BARN OG UNGE, SKOLE, SFO OG FORELDRE

17.06.2009 - Eli Anne Kalseth
Allerede 18. juni braker det løs med gratis workshops for barn og unge som vil være med og skape sitt eget Barn(i)festivalen-program. Her vil profesjonelle kunstnere/skuespillere/forfattere og pedagoger jobbe sammen med barna rundt flere spennende prosjekter. I løpet av fem dager vil vi skape kunstverk, dekor, teater og klær som vil bli presentert i løpet av sommeren, og selvsagt under Storåsfestivalen 30. juli til 2. august.
Vi vil at den yngre generasjon skal prege festivalen både på forhånd og under selve arrangementet. ”Moro, lek, lær og lag” er mottoet for Barn(i)festivalen.
Vi har satt en anbefalt aldersgrense på hver enkelt workshop. Her gjelder ”først-til-mølla”-prinsippet. Påmeldingsfrist er tirsdag 16. juni.
I forbindelse med workshopene vil det bli arrangert St. Hansaften på festivalområdet tirsdag 23. juni kl 18.00. Her vil vi ha bål, konsert av ”Det omstreifende spontan band”, åpning av utstilling som er laget av barna fra noen av workshopene og teaterforestilling. Velkommen!
Påmelding til Marit Landsem e-post: marit.landsem@sit.no
Tlf : 92040243. Oppgi navn, adresse, alder, første- og andreønske.
PS. Kursene fortelling og drama og teater er flyttet til uka før selve festivalen. Ny påmelding her vil bli offentliggjort senere.
Både Eventyrskog og Totempæler kan passe for barn under 6 år, så her kan man gå ned i 5, ihvertfall.
Eventyrskog - Med små og enkle midler kan store ting skje.
Workshopledere: Anne Marie Hagerup og Brit Dyrnes
Alder: 6-10 år.
Sted: Folkets hus, Storås og ute i skogen
Tid: Mandag22.juni og tirsdag 23.juni. Kl. 9-15
Kom å bli med på oppdagelsestur i skogen! Hva kan en finne der og hva kan det bli? Billedkunstnerne Anne Marie Hagerup og Brit Dyrnes er virkende kunstnere som til daglig jobber i Atelier Ilsvika i Trondheim. De to kunstnerne gleder seg til å møte barn på workshop og lage et kunstprosjekt med dem. I skogen skal barna finne materialer som kan brukes. Kanskje kan det males 1000 kongler blå for så å sette dem sammen til en ball? Eller male 3000 kvister rosa som blir en ramme rundt en stamme??? Flette grener til ti scener!!!! Samle vann i bøtter og spann...lage fargedam? Det blir spennende å se hva kunstnerne tryller fram sammen med barna. Målet er å leke sammen. Låne skogen noen dager før den blir seg selv igjen. Og til slutt under Storåsfestivalen slipper vi ballongene løs - da er det fest! Vil du være med å lage et kunstprosjekt i skogen, meld deg på. Ta med tursekk, matpakke og arbeidsklær.
Totempæler – med malerkost og hammer som verktøy
Workshopledere: Heidi Kårtveit og Mia Øquist
Alder: 7- 10 år
Tid: Mandag 22.juni og tirsdag 23.juni kl. 9.00 til 15.00
Sted: Folkets hus, Storås
Tenk at du er indianer, løft føttene dine og dans. Hvilke dyr vil vi danse rundt? Er det monster og elefanter, eller kanskje en liten harepus? Heidi Kårtveit og Mia Øquist vil på workshopene hjelpe barna i å tegne fram mange rare dyr som etter hvert vil bli snekret fast på totempæler. De to kunstnerne kommer begge fra Kunsthøyskolen i Bergen. De gleder seg veldig til å hjelpe alle barna til å lage totempæler sammen. På snekkeriet vil Ola I Solem stå klar for å skjære ut dyrene slik barna vil ha dem. Stolte skal vi vise fram totempælene på St.Hansaften og på barneområdet under festivalen. Ta med matpakke og arbeidsklær. Velkommen til workshop!
Redsign – Gamle klær blir til nye
Workshopleder: Ingun Myrstad.
Alder: 12 – 18 år
Tid: lørdag 20.juni kl 10-17 og søndag 21.juni kl. 10-13.
Sted: Storås Trevare, spiserommet.
Ingun Myrstad er profesjonell kunsthåndverker og jobber med strikkedesign, er med i designmarkedet Sukker og har bakgrunn fra Klær og kostymer på Kunst- og Håndverkskolen i Oslo. Hun har tidligere holdt redesign-kurs for Oppdal kunstforening, Sukker, Kreative Fagskole, Fagnettverk design og håndverk,
Nordisk strikkesymposium og 4H.
Hun vil la barn og unge improvisere i tekstiler. På denne workshopen vil de unge lære å skape ny design av gamle klær og tekstiler. Hovedfokuset på kurset er å se muligheter, bruke det man har til rådighet, improvisere og skape noe nytt av noe gammelt. Vi kan gjøre om litt, tilføre noe, ta bort noe eller forvandle utgangspunktet til noe helt annet. Den kreative prosessen er like viktig som resultatet. Klærne vil til slutt bli vist fram på moteshow, både på Storåsfestivalen og St. Hansaften. Fint om deltakerne kan ta med et personlig plagg eller to som kan klippes i og redesignes, symaskin, stoffsaks, knappenåler, målebånd og sytråd, stoffrester, bånd, gamle gardiner, knapper, grytekluter etc. som kan brukes. Velkommen.