- Tøft i bransjen - vi blør på mange måter

Stein Dyrseth synes Storstua på Bergmannskroa er blir veldig fin og gleder seg til å vise fram restauranten.

I utelivsbransjen er det tøffe tak etter et helt år med korona-tiltak. Nedstengt, åpent, nedstengt, åpent mange ganger - det har vært vilkårene for en bransje der mange nå ligger med brukket rygg.


07.03.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Næringsnytt, Næringsliv, Mat

- Sånn er det heldigvis ikke her på Bergmannskroa. Vi har solide eiere i bunnen av vår virksomhet. Visit Løkken Verk AS går ikke over ende sjøl om situasjonen er krevende, sier daglig leder Stein Dyrseth.

- Bransjen blør i begge ender 

Eierselskapet Visit Løkken består av Salvesen & Thams Invest AS, KØL AS (som eies av Mari og Stein Dyrseth), Jørn Arild Drugli og Anne Mette Steffenrem.  

Kroa 2

Stein Dyrseth sammen med restaurantsjef Anna Cecilia Franzén.

- Solid eierskap, altså. Vi det si at pandemien ikke rammer dere?

- Nei-nei, vi blør, vi også. Økonomisk - det sier seg sjøl. Men, som sagt, vi har heldigvis solide eiere som tåler en trøkk. Det som bekymrer meg mest, er at vi kan miste gode folk. En god kokk, for eksempel, får seg jobb. Hvis vi mister folk, vil det bli krevende å starte opp igjen for fullt når den dagen kommer. Vi håper å beholde de flinke folkene vi har, men vi vet ikke hvordan det går før dagen er der at vi kan åpne for fullt.

- Hvordan blir det å åpne igjen?
- Åh, det er nesten vanskelig å tenke seg. Det vi vet nå, er at vi må satse på bordbestilling. Vi kan ikke ha folk på jobb og ikke vite om det kommer folk. Litt uvant ordning for folk, kanskje, men det er sånn vi må gjøre det, mener Stein Dyrseth.

Kroa 4

Stemningsfulle og vakre bilder pryder veggene.

I helga har Bergmannskroa forsøksvis åpent for matservering - vel å merke med bordbestilling. Da vi besøkte Kroa lørdag ettermiddag, var det nokså skrint med bare to bebodde bord. - Vi kan imidlertid ta imot grupper nå. Så lenge vi overholder smittevernreglene, kan vi ta i mot grupper både lokalt og fra andre steder, sier Dyrseth.

 Pusset opp

- Det gode med nedstengingen har vært at vi rett og slett har pusset opp Storstua på Kroa. Vi har kvittet oss med det litt "kalde" kantinepreget og delt opp lokalet i flere soner - gjort det mer intimt.

Kroa selskap

60-årsfeiring med bobler: Stein Dyrseth skjenker sprudlende dråper til Anne Lise Kirkholt, Rita Smedplass (jubilant) og Ingvild Selbæk.

- Mørke vegger?

- Ja, vi tenker oss jo at gjestene våre skal få ei følelse av å komme om ikke inn i gruva, så i hvert fall til et sted som speiler stemninga i Gammelgruva. Gruva, gruvehistorien og kulturen på det gamle gruvestedet skal være det viktigste vi byr gjestene våre og et gjennomgangstema i alt vi gjør, sier Stein Dyrseth.

Han trekker også fram at Bergmannskroa vil servere god, hjemmelaga mat slik Kroa alltid har gjort. - Vi ønsker å løfte fram matkulturen i Brakkan og ellers på Løkken - å bruke det lokale som "smak" på maten vi serverer. Her skal det ikke være noe jåleri; vi serverer ordentlig mat med røtter i gruvesamfunnet, sier Dyrseth.

Kroa 1

Gode og mette og fornøyde med mat og drikke: Aud Røttereng, Inge Skjuleng. Marianne Garberg og Harald Garberg.

Veggene er prydet av store svart-hvit-bilder fra gruva tatt av fotografene Stine Aasløkk og Eir-Jørgen Bue, og det gjør virkelig inntrykk når en begynner å se seg rundt i det tilsynelatende mørke lokalet. Det mørke brytes opp av lyse bord og godt tilpasset belysning.

- Vi er veldig fornøyde med oppussinga og håper vi snart kan få vise fram Storstua til massevis av folk, sier en optimistisk Stein Dyrseth, daglig leder i Visit Løkken Verk AS.

Kroa 6

Ingen tvil om at gruva er temaet for den nyoppussede Storstua.

 

Annonser


Medlemmer