Tur til Dovrefjell

Odd og John Arne nyter utsikten. Snøhætta i bakgrunnen

Sommersesongen har startet på Dovrefjell


06.07.2018 - Kjetil Solli
Kategori: Tur i fjell og mark

Tirsdag 3. juli tok jeg sammen med Odd Vognild turen til Dovrefjell. Målet for turen var Skredahøin, en topp på 2004 meter som ligger sørvest for Svånådalen.
Turen startet med buss fra Hjerkin inn til Snøheim turisthytte. Herfra fulgte vi merket sti i retning Åmotdalshytta. Vi tok igjen en kar fra Vik i Sogn som spurte om han fikk slå lag med oss. Det fikk han selvsagt.

Etter ca 5 km kom vi inn til Hemre Svånåkollen hvor vi tok oss de 140 høydemetrene ned til elva Svone. Etter at vi hadde krysset elva startet oppstigningen mot toppen. Terrenget består stort sett av store steiner men var relativt lettgått. 

Etter 4 timer stod vi på toppen og kunne nyte en fantastisk utsikt i et enestående sommervær. Ikke en sky på himmelen, vindstille og rundt 12 grader er ikke vanlig i slike høyder.
Nedstigningen gikk stort sett i samme trasse men vi utnyttet noen snøfonner for å spare føttene. Like før vi kom tilbake til Snøheim kunne vår venn fra Vik, som forøvrig het John Arne Kvåle, fortelle at dette var hans topp nr 275 over 2000 meter. Ikke rart at han virket uanfektet av tempoet vårt.

Tilbake på Snøheim viste gps`n 21 km og et tidsforbruk på ganske nøyaktig 8 timer. En ny toppdag i fjellet var over.

Kjetil S

Annonser


Medlemmer