”Tyting, Tossjling”

Furkunnjmat med Britt G. Moen

Sjissjle når det faisslast på tossjlingtur………


11.09.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat

Vi snakker her om TYTTEBÆR. Meldalinger sier tossjling og jeg sier tyting på surndaling, kjært barn har mange navn. I alle fall er det sesong for disse røde, søte, sunne bærene nå.
Jeg og min vennine Anne var ute på tyttebærtur og fant litt bær, halve gleda med tyttebærturen er alltid det sosiale og gleda med å være ute i marka på fine høstdager.
Tyttebærsyltetøy kan være så mangt, mitt tyttebærsyltetøy er rørt, rosa og godt til både vaffel, brødskive og som tilbehør til kjøttretter.

Rosa drøm, tyttebærsyltetøy.
1 kg bær
500 g sukker
1 ts vaniljesukker
Litt eggehvite
Rør sammen med mixer, pass på så ikke alle bærene røres i stykker.
Fyll i rene glass og sett på tett lokk. Kan oppbevares noen dager i kjøleskap.
Det er jo smart å fylle fryseren med nydelig tyttebærsyltetøy som kan taes ut og brukes og nytes utover vinteren.
 
God tossjlingtur uten at det faisslast.

Britt G. Moen

”Tyting, Tossjling”
Deilig med vaffel, rosa syltetøy og "Love" te.
Foto: Arild Heringstad

Annonser


Medlemmer