Umulig å gå fra kirka uten å være fornøyd

Thomas Brøndbo synger "Du sa æ va en drøm"

Thomas Brøndbo holdt onsdag kveld konserten “Sanger i mørketida” i Meldal kirke


06.02.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur, Sang og musikk

Det ble en konsert som traff både hjertet og lattermusklene, da Thomas Brøndbo hadde valgt ut noen av de beste sangene fra kjente og kjære artister. Og på en snedig måte klarte han å snike inn gode historier som introduserte sangene og dermed holdt publikums oppmerksomhet fra første til siste sekund.

Med kun et keyboard som instrument ble det en god atmosfære hvor tekst og artistens stemme kom i fokus.

-Jeg pleier vanligvis ikke å ha allsang, men her syns jeg det passet godt sa Brøndbo som så ut til å føle seg hjemme mens publikum var med og sang med på mange av sangene som vi er glade i.

Han åpna med “Du sa æ va en drøm” og fulgte opp med en “Ågesang” som ingen har hørt før da den ble skrevet til Namsos i 1995 av Åge Aleksandersen og Idar Lind.

Brøndbo synger ofte i begravelser andre anledninger. Han blir ofte bedt om å synge Odd Nordstoga sin “En farfar i livet” og trønderne ber ham da å synge “bessfar”, og den fikk vi høre som en hyllest til alle besteforeldre.

"Heile livet for dæ" av Terje Tysland fikk vi som allsang.

“Skinn sola” av Åge Aleksandersen, har Thomas gjort til sin og har den med seg overalt hvor han spiller.

Vi fikk høre “Amalie” som han selv har skrevet og hatt suksess med. 

Og for egen del ble sangen "The last resort" av Eagles et høydepunkt. Det var tydelig at artisten gav alt i fremførelsen og det låt svært vakkert. “Æ prøvd i hvertfall - fin sang”, kommenterte han i all beskjedenhet.

Flere høydepunkter fulgte, og de som har tenkt seg i Orkdal kirke torsdag, 7. februar kan bare glede seg. Thomas Brøndbo kan virkelig kunsten å få med publikum, og skape de gode følelsene. Meldalingene var i alle fall svært begeistret og sto i kø for å kjøpe cd etter konserten.

Selv skrøt Brøndbo av publikum og syntes det var artig å spille for folk som satt rolig og hørte på. Han hadde også merket seg den vakre kirken og kommenterte den gode klangen i kirkerommet.

-Nå gleder jeg meg veldig til å komme til Orkdal i morgen, og håper jeg blir like godt mottatt der.

 

IMG 2346

 

Randi Fossmo og Signy Thomassen Stendal stilte som arrangør av konserten for Løkken Musikkorps. Her selger de cd'er etter konserten.

 IMG 2344

 

 Thomas Brøndbo har mange fans i Meldal. Kanskje fikk han også noe nye etter den fine konserten han holdt onsdag kveld i Meldal kirke.

 

IMG 2343

 

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug 

Annonser


Medlemmer