Unik mulighet til å gjennomføre maraton på hjemmebane

Arne Berg inviterer til 6-timersløp. Selv deltok han på 24-timersløp forrige sesong

For første gang i Meldal, gjennomføres et løp med mulighet for maratonpassering - men det er absolutt ingen forutsetning for å delta, sier ultraløper Arne Berg 


11.04.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Sport, Lag og foreninger, dugnad

Lørdag, 13. juli arrarngerer Meldal IL, ved Arne Berg og Jon Tore Syrstad "Meldal 6-timers med offisiell maratonpassering" - ett av få maraton i Trøndelag. 

Eksotisk løp

Idéen om et lokalt ultraløp har jeg og Jon Tore Syrstad snakka om i mange år. Vi har snakket om flere alternative løyper, blant annet en som går over flere fjelltopper i området. Både Resfjellet og Grefstadfjellet er aktuell i et slikt løp. Men vi endte opp med en lettløpt rundløype på to kilometer til å begynne med. Det er praktisk å arrangere, og er et litt "eksotisk" konsept.

Det arrangeres kun to andre 6-timersløp i Norge i år. I fjor var det kun ett. I Midt-Norge er dette det eneste ultraløpet på vei.

"Det som er så fint her er at alle blir ferdig samtidig". Siste passering før seks timer er gått blir gjeldende resultat.

-Løypa kontrollmåles før løpet avholdes, og det blir elektronisk tidtaking. Det har ikke noe å si hvor mange runder du løper, og mange vil nok også måtte gå i perioder. Det vil bli drikkestasjon i løypa, men også mulighet for å utplassere egen mat om man ønsker det.  

-Vi har allerede fått bekreftelse på at flere ønsker å delta på løpet, sier Berg. I Hell har de et stort miljø for ultraløpere og derfra har tre meldt seg på, men fler har sagt at de vil løpe i Meldal den 13. juli. Det blir mulighet for camping og ved behov for overnatting er klubbhuset tilgjengelig.

 

Sosialt arrangement

Alle detaljene rundt arrangementet er ikke helt på plass, men det legges opp til at det skal være et sosialt arrangement med mye publikum og liv på Kølmoen hvor det vil bli grilling og  skjerm med live-resultat og alt som hører med på et sportsarrangement. 

-Alle som har fylt 16 år kan delta, men vi håper også at så mange som mulig vil delta som publikum. Arrangementer varer jo i seks timer, så det blir muligheter for mange å få med seg noe av folkelivet og ikke minst heie på de som har tatt utfordringen.
Selv kommer Arne Berg til å stille på startstreken, men vil kanskje forlate løpet etter ultradistansen for å bidra som arrangør av løpet. Jan Tore Syrstad stiller også til start. Flere lokale løpere vil melde seg på, så er du i normalt god form, er det fullt mulig å delta. Det er jo bare en knapp arbeidsdag, sier Arne som gleder seg til ny folkefest i Meldal.
-
IMG 3039

Her viser ultraløper Arne Berg omtrent hvor løypa kommer til å gå.

"En gylden mulighet for å teste utholdenheten, inngå veddemål med en kompis eller teste om man klarer manndomsprøven en maraton er." (Klippet fra "arrangement" på facebook).
fullsizeoutput 5612
-
Undertegnede testet løypa sammen med Arne Berg. Lett jogging i lettløpt trassé med en svak stigning mot Meldal barne- og ungdomsskole. Retning på løpet er ikke bestemt.
Bildet viser at vi løp runden på 13 minutt og 21 sek. Om du beregner 15 minutt per runde, er du godt innafor ultradistansen som er maraton (44,2km) pluss én runde.
Altså:
Hvis du da løper fire runder per time (eller 8 kilometer per time), x6 timer så har du løpt 48 kilometer. Det vil si at du kan løpe sakte og likevel ha tid til å gå noen kilometer hvis du har utholdenhet. 
-
Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug 

 

Annonser


Medlemmer