Urte-kryddersmør

Med solglimtet vi hadde i går, så vart det grillvær igjen og urte-kryddersmør smaker godt til grillmaten
16.06.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
Det er enkelt og lage sitt eget kryddersmør, jeg tok de ingrediensen jeg hadde liggende; hvitløk, chili og persille. Du kan også bruke tørka krydder eller urter, men det blir aller best med ferske ingredienser.
Krydder-urtesmør
200 g meierismør (la det ligge på kjøkkenbenken en liten stund slik at det blir litt mykt)
1/2 chili
1 fersk kinesisk hvitløk
gressløk
noen dusker persille
maldonsalt
Finhakk urter og krydder og bland sammen med smøret. Bruk gjerne hendene til å blande det sammen, eller du kan bruke en sleiv. Bland godt og tilsett litt maldonsalt etter smak. Det kan være lurt å rulle smøret sammen i en plastfolie, da får du en "pølse" som er grei å oppbevare og skjære skiver av. Kan oppbevares i kjøleskapet og holder seg i flere dager.
Ønskes en større porsjon er det bare å doble oppskrifta, og ikke minst kan det være lurt å finne sin smak på krydder-urtesmøret. Bruk dine favorittsmaker.
tekst/foto
Britt G. Moen