Varm deg på hjemmelaga gløgg

Nå er nettene lange og kulda har satt inn............gløgg kan kanskje hjelpe med å varme?
18.12.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
Hvis du prøver å lage din egen gløgg blir det aldri det samme å kjøpe ferdig gløgg på flaske. Dette er en oppskrift jeg fikk med Ragnhild Borchsenius i Meldal da jeg og fotograf Stine Åsløkk var på førjulsbesøk for noen år siden. Dette var i forbindelse med forprosjekt på den nye kokeboka. Prøv å lag din egen gløgg, sett deg litt nedpå og stress ned. Jula kommer i år også, selv om ikke alt er rundvaska og alle de sju sortene er kommet i boks.
Gløgg
1 dl eplejuice
2 dl solbærsaft
1 liter vann
2 ts tørka peppermynte
3-4 rosengraniumblader
2 sitronskiver
1 hel kanelstang
4 hele nellik
Ha alt i en kasserolle og varm til kokepunktet. Ta kasserollen bort fra kokeplata og la gløggen stå å trekke i ca. 1 time.
Sil gløggen og varm den opp igjen, server med rosiner og hakkede mandler.
Har du ikke rosegraniumblader er det ikke noe problem å kutte ut det, jeg har også prøva med fersk peppermynte, det fungerer også. Peppermynte får du kjøpt fersk som en urteplante på butikken.
tekst/foto
Britt G. Moen