Varmende gryte

Fargerik og smakfull gryte til kalde vinterdager.
09.01.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
Dette er middagsmat hvor du kan bruke det du har av evt. rester av grønnsaker og kjøtt. Jeg hadde kjøttdeig og noen pølser liggende i kjøleskapet, så det ble basisen denne gangen. Kylling eller kyllingkjøttdeig funker også bra.
Smaken kan du også regulere selv, mer eller mindre hvitløk eller chilli.
Til 4-6 personer trenger du:
800 g kjøttdeig/kjøtt
1 gul paprika
1 rød chilli
1 fersk kinesisk hvitløk/ evt. 3-4 fedd hvitløk
1 liten løk
2 ss rapsolje
2 dl basmatiris eller langkornet ris
1/2 purre
2 bokser hermetiske hakkede tomater
2 dl grønnsakbuljon/kraft
Vask og kutt purre i ringer og paprika, løk, chilli, hvitløk i biter. Ha olje i en kjele og stek kjøttdeig/kjøtt, paprika, løk, hvitløk og chilli til det er gyllent. Tilsett krydder og ris og la det frese i et par minutter. Ha i tomater og buljong/kraft. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter. Ha i purren og la den koke med de siste minuttene.
Velbekomme.
tekst/foto
Britt G. Moen