Varmende gryte

 

Fargerik og smakfull gryte til kalde vinterdager.


09.01.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Dette er middagsmat hvor du kan bruke det du har av evt. rester av grønnsaker og kjøtt. Jeg hadde kjøttdeig og noen pølser liggende i kjøleskapet, så det ble basisen denne gangen. Kylling eller kyllingkjøttdeig funker også bra.

Smaken kan du også regulere selv, mer eller mindre hvitløk eller chilli.

Til 4-6 personer trenger du:

800 g kjøttdeig/kjøtt

1 gul paprika

1 rød chilli

1 fersk kinesisk hvitløk/ evt. 3-4 fedd hvitløk

1 liten løk

2 ss rapsolje

2 dl basmatiris eller langkornet ris

1/2 purre

2 bokser hermetiske hakkede tomater

2 dl grønnsakbuljon/kraft

Vask og kutt purre i ringer og paprika, løk, chilli, hvitløk i biter. Ha olje i en kjele og stek kjøttdeig/kjøtt, paprika, løk, hvitløk og chilli til det er gyllent. Tilsett krydder og ris og la det frese i et par minutter. Ha i tomater og buljong/kraft. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter. Ha i purren og la den koke med de siste minuttene.

Velbekomme.

ingrediensergryte024

tekst/foto

Britt G. Moen

 

 

Annonser


Medlemmer