Vil du være med på å skape ny virksomhet i meieriet?

Ny næringsvirksomhet i Tine Meieriers lokaler i Meldal - Idéutvikling
Dato: Lørdag 13. februar kl 9.30 – 17.00
Sted: Bergmannskroa, Løkken
Hvem kan delta?: Ansatte på meieriet, bønder i regionen, næringsmiddelprodusenter fra fjern og nær, unge og gamle personer med gode ideer som har lyst til å bli med på en spennende innovasjonsprosess, studenter, nåværende eller potensielle gründere / næringsdrivende.
03.02.2010 - Frode Langeng
Kategori: Arkiv
Løft Meldal Opp og Fram er et samfunns- og næringsutviklingsprosjekt i Meldal som har til hensikt å skape flere arbeidsplasser i kommunen, øke innbyggertallet og gjøre Meldal mer attraktiv. Ett av delprosjektene er å skape ny næringsvirksomhet i lokalene til meieriet i Meldal når Tine legger ned og flytter sin Bremykt-produksjon til Verdal i løpet av sommeren/høsten 2011. Meldal står i fare for å miste arbeidsplasser, næringsmiddelkompetanse og å få et tomt bygg midt i bygda som ikke blir utnyttet.
Vi trenger gode ideer og folk til å realisere dem!
Vi inviterer til idéutvikling og innovasjonsprosess med utgangspunkt i næringsmiddel, men med åpenhet for det meste!
Seminaret gjennomføres med metodikken Open Space og i samarbeid med PTL Innovation Lab:
Et verktøy egnet for å gjennomføre endringer med stor betydning for fremtiden, når utfordringen er stor, når løsningen er ukjent, når de involverte er forskjellige, når tidspresset er stort. Deltakerne skaper og fastholder agendaen selv (deltakerstyrt), det bygges på deltakernes egne interesser, og det vektlegges personlig engasjement. Deltakerne tar ansvar for utvikling av egne forslag. Aktivitetene blir koordinert gjennom en selvorganiserende prosess og resultatene dokumenteres.
Påmelding til undertegnede på mail hilde.saetertro@meldal.kommune.no / tlf: 41 68 67 88
Vennlig hilsen
Hilde Sætertrø
prosjektleder Løft Meldal Opp og Fram
Program for dagen
0930– 1000 Musikk og kaffe for å sette en hyggelig og forventningsfull atmosfære
1000 – 1025 Velkommen til Open Space, introduksjon metode
1025 - 1030 Tenkepause
1130 – 1200 Påmelding og møteplanlegging
1200 – 1300 LUNSJ
1300 – 1330 Dialog 1
• Kort intro av tema
• Diskusjon
• Anbefalinger
1335 – 1345 Rapportering og gruppeskift (+pause)
1345 – 1415 Dialog 2
• Kort intro av tema
• Diskusjon
• Anbefalinger
1415 – 1425 Rapportering og gruppeskift (+pause)
1425 – 1455 Dialog 3
• Kort intro av tema
• Diskusjon
• Anbefalinger
1455 – 1505 Rapportering og gruppeskift (+pause)
1505 – 1535 Dialog 4
• Kort intro av tema
• Diskusjon
• Anbefalinger
1535– 1545 Rapportering og gruppeskift (+pause)
1545 - 1600 Kaffe- og fruktpause
1600 - 1700 Utsjekking ”Talking Stick”
Inspirasjonsforedrag
-Wrap up i plenum
Mulighet for middag før vi drar. Si fra når du melder deg på om middag er ønskelig.
Vi trenger gode ideer og folk til å realisere dem!
Vi inviterer til idéutvikling og innovasjonsprosess med utgangspunkt i næringsmiddel, men med åpenhet for det meste!
Seminaret gjennomføres med metodikken Open Space og i samarbeid med PTL Innovation Lab:
Et verktøy egnet for å gjennomføre endringer med stor betydning for fremtiden, når utfordringen er stor, når løsningen er ukjent, når de involverte er forskjellige, når tidspresset er stort. Deltakerne skaper og fastholder agendaen selv (deltakerstyrt), det bygges på deltakernes egne interesser, og det vektlegges personlig engasjement. Deltakerne tar ansvar for utvikling av egne forslag. Aktivitetene blir koordinert gjennom en selvorganiserende prosess og resultatene dokumenteres.
Påmelding til undertegnede på mail hilde.saetertro@meldal.kommune.no / tlf: 41 68 67 88
Vennlig hilsen
Hilde Sætertrø
prosjektleder Løft Meldal Opp og Fram
Program for dagen
0930– 1000 Musikk og kaffe for å sette en hyggelig og forventningsfull atmosfære
1000 – 1025 Velkommen til Open Space, introduksjon metode
1025 - 1030 Tenkepause
1030 – 1130 Markedsplassen (temauthenting)- med personlig refleksjon over hva man ønsker å bidra med
1130 – 1200 Påmelding og møteplanlegging
1200 – 1300 LUNSJ
1300 – 1330 Dialog 1
• Kort intro av tema
• Diskusjon
• Anbefalinger
1335 – 1345 Rapportering og gruppeskift (+pause)
1345 – 1415 Dialog 2
• Kort intro av tema
• Diskusjon
• Anbefalinger
1415 – 1425 Rapportering og gruppeskift (+pause)
1425 – 1455 Dialog 3
• Kort intro av tema
• Diskusjon
• Anbefalinger
1455 – 1505 Rapportering og gruppeskift (+pause)
1505 – 1535 Dialog 4
• Kort intro av tema
• Diskusjon
• Anbefalinger
1535– 1545 Rapportering og gruppeskift (+pause)
1545 - 1600 Kaffe- og fruktpause
1600 - 1700 Utsjekking ”Talking Stick”
Inspirasjonsforedrag
-Wrap up i plenum
Mulighet for middag før vi drar. Si fra når du melder deg på om middag er ønskelig.