10-klasse fylte gymsalen med familie og sambygdinger da de inviterte til basar søndag kveld

Magnus Hegle ser frem til å besøke Polen

Basaren bød på svært attraktive gevinster da det hverken ble lodd, eller årer nok til gjestene som kanskje håpet på å vinne seg fine hjemstrikka plagg, eller annet håndarbeid.


04.03.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Skole og utdanning

Masse fine gevinster fra næringslivet, var det også - både spekemat, fruktkurv og gavekort lå på gevinstbordet, og foreldrene hadde bidratt med rundt 100 flotte hjemlaga gevinster.

Tre runder med åresalg ble det og så fikk de kjøpt noen flere loddbøker fra korpset siden loddene ble revet bort på få minutter. Mamma Evy Ramstad sier at hun er helt overveldet over det store oppmøtet og så mye lodd og årer de kjøpte. - Ramstad sier at de tjente kroner 25700 på arrangementet.

Magnus Hegle (hovedbilde) forteller at 32 elever startet å spare til klassetur i høst da de begynte i 10. klasse. De planlegger å reise til Krakow i Polen, slik tradisjonen har blitt for 10-klassingene i Meldal.

De har vasket biler, skiftet dekk og solgt kaffe og vafler til den store gullmedalje. - Planen er å arrangere dekkskift igjen i april/mai sier Magnus.

- Vi har allerede tjent inn kostnaden på kroner 200.000 som selve turen med opphold i Krakow koster, forteller Magnus. - Nå blir det også noe lommepenger på alle elevene. Og kanskje finner vi på noe sammen for noe av pengene vi tjener, men det har vi ikke bestemt ennå. Vi reiser med fly direkte fra Værnes til Krakow den 3. juni og blir til 6. - Jeg gleder meg veldig til å besøke Auschwitz. 

IMG 8831

Guro Mogset og Sarah Eliasen Stølen

Guro Mogset gleder seg mest til å besøke Auschwitz og til shopping. Det gleder Sarah Eliasen Stølen seg også til. Hun ser også frem til å tilbringe tid med klassen, og så blir det spesielt fint å bli kjent i Krakow siden hun skal tilbake dit på familietur en måned etter at de kommer hjem. Ingen av jentene har vært i Polen før.

 

IMG 8833

Lars Bustad og Håkon Eithun

 

Lars Bustad gleder seg til å komme til Polen og se landet. Han gleder seg også til å være sammen med klassen og bare ha det artig. -Det blir jo noe helt annet en vanlig skole.

Håkon Eithun gleder seg også til å dra på tur med venner. -Så blir det spennende å se hvordan de hadde det der under 2. verdenskrig. Vi lærte litt om krigen i 9. klasse og det jeg husker best er at jødene ble stuet inn i gasskammere og gasset i hjel.

 

 IMG 8818

Andreas Syrstad og Marthe Tallerås leser opp nummer på åresalget. - Hele tre runder ble det, og enda var det ikke alle som fikk. 400 årer holdt ikke for forsamlingen.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug


Medlemmer