Bål i Gulfjell

 

En fantastisk fin opplevelse i Gammelgruva.


10.02.2019 - Eli Anne Kalseth
Kategori: Kultur

Historien er godt oppsummert i forhåndsomtalen "Bål i Gulfjell - en geopolitisk svovelmusikal".

Og man blir trollbundet allerede i det man går inn. Sjarmerende smånisser lurer rundt hjørnene, tydelig forstyrret av alle menneskene som inntar gruva deres. Vi blir geleidet inn av nydelig musikk, som følger oss fra vi går inn og til forstillingen er over.

Nå-kor har levert før, og gjorde det igjen! Du blir revet med fra første scene, og dialoger, sang og musikk tar oss med gjennom historier både i og utenfor gruva. Vi får familiedramatikk, gruvehistorie og ikke minst blir vi med og feirer jul på Vestfronten, i god nissestil á la Nå-kor.

 

IMG 5343

 

Hans-Victor Wexelsen har skrevet manus og hatt regien i år, og dette kan han! Alvor og humor blandes lett i gode dialoger mellom etterhvert garvede skuespillere. Musikken er lett gjenkjennelig fra Blåfjell-seriene, men tekstene er i aller høyeste grad omskrevet til Nå-kors bruk.

Jeg skal ikke bruke så veldig mange ord om hva som skjer, det som ikke står i forhåndsomtalen, må nesten oppleves selv. Men jeg sitter igjen med mange fine inntrykk, jeg lo godt underveis, og hører fortsatt latteren til «Kverke» (Tor Håkon Syrstad) i bakhodet.

Musikalsk leder Jo Ranheim med band sørger for flott musikk gjennom hele forestillingen.
Koreografien ved Anett Hjelkrem satt også spikret.

Jeg vil absolutt anbefale alle som har anledning til å ta turen til Gammelgruva neste lørdag for å få med dere den siste forestillingen. Som de selv skriver i programmet, de ønsker å gi oss et minne for livet, og det gjør de!

IMG 5102

 

 

Hilsen Eli Anne

Annonser


Medlemmer