"Balsam i julestria" ble en meget vakker opplevelse

 

Tittelen på Irene Snuruås andre julekonsert ved Orkla Gjestebolig innfridde nok en gang


18.12.2017 - Rita Smedplass
Kategori: advent, Jul, Kultur, Sang og musikk

Med skuldrene oppunder ørene i en travel førjulstid tenker nok mange at: "dette har jeg egentlig ikke tid til". Undertegnede inkludert.  Men så sitter man der og blir fanget av nydelig sang og musikk i de flotte og ærverdige lokalene fra en fordums storhetstid og kjenner at skuldrene faktisk senker seg.

1 IMG 1906

Pappa Ove Snuruås legger ikke skjul på at en av grunnene til at de velger å legge arrangementet til gjesteboligen er at han har et stort ønske om at huset som en gang var hotell skal bli mest mulig brukt. Dette begrenser naturlig nok antall publikumsplasser, men intimiteten gjør at opplevelsen blir desto større. I år som i fjor ble det behov for ekstrakonsert og begge var utsolgt før de rakk å henge opp plakater og annonsere. De måtte dessverre si nei til mange som hadde lyst til å få med seg dette i år, men det er nok store sjanser for at muligheten byr seg igjen.

1 IMG 1908

I fjor hadde Irene med seg sin "gamle" musikklærer fra Follo, Haldis Flakne på flygel, og samarbeidet ser ut til å fortsette. Haldis stilte opp igjen på årets konsert, men i tillegg til henne fikk man møte to gjesteartister. Irenes storebror John Ola med sang og gitarspill og Mari Røttereng på trompet og kornett gjorde opplevelsen enda mer komplett. Rekrutteringen innen familien er det heller ikke noe problemer med ser det ut til. John Ola`s datter Solveig var med og sang "Jul i svingen" mens  Martin, et av de andre barnebarna til "høvdingen" fikk æren av å tenne lys på adventskransen mens tante Irene leste dikt.

 1 IMG 1913

Irene, hovedpersonen denne kvelden fremførte opera-arier så man kjente hårene reise seg på armene og ved de høyeste, klokkeklare tonene venter man nesten på at glasset i vinduene skal sprekke. Hun forteller selv at hun kan gå opp i trestrøken G, en dur som sjelden blir brukt, men det er veldig, veldig høyt.

Med et spekter fra O. Norstoga, Folketone fra Nordmøre via Grieg, Händel og Puccini til den vakre "Julevisa" av finske Jean Sibelius som Irene fremførte for første gang nytter det ikke å trekke ut en favoritt. Variasjoner mellom sang, flygel og trompet avløst av sang med kun gitar, flygel eller trompet alene så er konklusjonen at alle sto seg meget bra både sammen og hver for seg. Det var veldig dyktige utøvere publikum fikk møte.

1 IMG 1917

Siden Irene tidligere har bodd tre år i Tromsø kjenner hun godt til "mørketida" oppe i nord og derfor ble "Nordnorsk julesalme" av Trygve Hoff valgt som avslutning. 

1 IMG 1957

Etter stående applaus og utdeling av roser til alle aktører ble publikum begunstiget med ekstranummeret "Adams julesang" (O helga natt) meget vakkert fremført av Irene og Haldis.

 

Red:RS

 

Annonser


Medlemmer