Bokbad kan anbefales på varmeste

 

Marit og Levi ga publikum en veldig god opplevelse på Meldal folkebibliotek 


03.03.2018 - Rita Smedplass
Kategori: Kultur, Bok og film, Bli kjent med..., Vinterlarm

Levi Henriksen født 15. mai 1964 i Kongsvinger, utdannet journalist og etterhvert forfatter, har skrevet en mengde romaner og noveller i tillegg til en del ungdomsbøker. Han er også musiker og som vokalist blir han gjerne beskrevet som en mellomting av Ulf Lundell, Magnus Grønneberg og Henning Kvitnes.

1 IMG 2087

Under hans besøk på biblioteket var det imidlertid hans siste bok "Her hos de levende" som var samtaleemnet, og Marit Bergsrønning ga sammen med Henriksen de 30 oppmøtte et unikt innblikk i bakgrunnen for boken og prosessen rundt. Og ikke minst personen og forfatteren Levi Henriksen.  

Det er en sterk og dramatisk bok som i stor grad handler om hans far Hermanns liv, og han kan fortelle at den delen som omhandler forholdet mellom far og sønn er reelt mens det ellers er en del fiksjon. Levi forteller at han visste veldig lite om sin fars bakgrunn og det lille han fikk vite var i stor grad gjennom sin mor. Han meddeler også at nest etter Johnny Cash er mor hans største helt gjennom livet.

1 IMG 2080

 

-"Huset som Hermann Henriksen bygde med sine egne hender, er solgt og skal rives. Hermann som i alle år arbeidet i skogen, han som hoppet lengst av alle på ski. Og som da han var unggutt la planer om å drepe stefaren sin. Hvem var han egentlig?

Hermanns sønn har kommet til et vippepunkt i livet. Han har brutt kontakten med sine nærmeste, og har tatt seg inn i det gamle og forlatte huset som faren bygde. Om farens oppvekst og dunkle fortid vet han lite. Med to gamle landskapsmalerier og en etterlatt 7de sans forsøker han å lime sammen brokkene av farens liv. Og redde stumpene av sitt eget.

I "Her hos de levende" fletter Levi Henriksen sin egen fars historie inn i en roman om lånte hoppski, stjålne fiskestenger og varme hender, om å gå seg vill og finne hjem." 

 

"Levi Henriksen er en suveren forteller. Han skriver enkelt og liketil, og kan anbefales også til folk som vanligvis ikke leser bøker." (tips til fremtidige bokelskere?)

Atle Christiansen, Aftenposten.

 

Etter Bokbadet på biblioteket gikk turen til Bergmannskroa hvor Levi holdt konsert sammen med bandet sitt, Babylon Badlands.

1 28535509 10211289728701208 1469378915 n 1

"Levi Henriksen og Babylon Badlands leverte en flott konsert på Bergmannskroa! Rocken sitter støpt og tekstene er inspirert av både Bob Dylan, Mariann Faithfull og Tom Petty. God stemning blant publikum meddeler Marit Bergsrønning.

Bilde fra kroa: Marit Bergsrønning.

 

Avslutningsvis må man berømme Marit og hennes medarbeidere. Det er en dyktig og dedikert stab som greier å skape et levende og kreativt bibliotek her i Meldal Kommune.

 

Red:RS 


Medlemmer