Bursdagsfeiring med trøkk.

 

Arnt Bjørkhaug feirer rund dag og inviterte til ettermiddagskonsert i Meldal kirke. Der var formålet å samle inn noen kroner til vennskapsmenigheten i Sakusaare, som sliter med en elendig økonomi.


12.03.2023 - Aud Inger Kalseth

Konserten startet med en feiende flott fanfare spilt på orgelet av søster Petra Bjørkhaug. Håper hun tar med seg det nummeret en annen gang når hun spiller i kirka.
Arnt har mange venner og noen av dem stilte velvillig opp for å underholde oss andre. Mannskoret Olavs menn hadde sin oppstart i forbindelse med operaen Thora fra Rimol. Der var Olav Tryggvason en av hovedpersonene og han måtte ha en hird, som ble mannskoret Olavs menn. Om de er noe tess som krigere vet jeg ikke, men når det gjelder å synge, så løfter de noen ganger nesten taket. For anledningen var det tenor og kormedlem Geir Lorensen som var dirigent. De har mange flotte sanger på repertoaret, selv er de spesielt glade i «Åndelig sjømannssang» av Jakob Sande. Det er en slags shanty og arrangert for Olavs menn og Harald Bjørkøy.
Andre delen av deres opptreden inneholdt to nummer om Olav Tryggvason. Både «Olav Tryggvason» og «Landkjenning» ble framført med stort trøkk, med et mellomspill «Morgon» av Karin Boje.
Vokalgruppen Caritatis var der med et variert program. De er ikke så mange akkurat nå, men stemmene bærer godt og de har en tydelig uttale. «Syng lovsang» sang de på Latin, men siste verset ble en allsang på norsk. De hadde alliert seg med Petra Bjørkhaug som akkompagnerte et par av sangene på piano. Oddrun Gisnås ledet Caritatis denne dagen. Caritatis har holdt sammen i 10 år og Arnt har vært medlem hele tiden. Han synger tenor i Olavs menn og bass i Caritatis.
Datter Johanne Bjørkhaug hadde med seg Korskolen hun dirigerer. De har både et barnekor og et jentekor, og jeg tror begge trenger flere medlemmer. Så alle barn og ungdommer som har lyst til å utvikle sangstemmen sin, meld dere inn i Korskolen. På lørdag skulle de hatt en mikrofon, for jeg tror ikke så mange hørte hva de sang. En nesten fullsatt kirke kan virke litt skremmende når man ikke er vant til så mye publikum.
Operasanger Harald Bjørkøy og Kantor Petra Bjørkhaug må vel kalles profesjonelle utøvere. De bidro hver for seg og sammen til at konserten var en stor opplevelse. Harald Bjørkøy var solist til «Landkjenning» og da var det Kantor Johanne Bjørkhaug som spilte piano.
Arnt Bjørkhaug var selv konferansier og ledet det hele med stødig hånd. Han fikk blomsterhilen både fra Olavs menn og Caritatis, og da ble konferansieren litt satt ut. Både Oddrun Gisnås og Øystein Syrstad hadde gode ord til bursdagsbarnet.
Ved utgangen var det anledning til å gi en gave til menigheten i Sakussaare i Estland. Det er en liten metodistmenighet med et stort hjerte for sine medmennesker, der presten Hans Lahi brenner for å fortelle om Jesus Kristus. De er ikke mange i menigheten og de har få ressurser til å drive en menighet. Kirkerommet deres er stua til familien Lahi – der er det innredet med alter og utsmykking.
Den største utgiftsposten for menigheten i Sakussaare er transport. På landsbygda er de avhengige av skyss, og de har bare Hans Lahi sin private bil. Den er gammel og reparasjoner kommer ofte opp i mange tusen.
Før vi gikk hver til vårt, sang vi «No livnar det i lundar» med håp i stemmen.
Gratulerer med dagen på mandag Arnt!

Annonser


Medlemmer